| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MorningEnergy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 12:11 Заглавие: Един конкретен въпрос относно трифазна мрежа |
|
|
Здравейте!
Трябва да реша ето тази проста задачка:
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/c512dc66fc487aa464fdc36f658c2a75/s3700001
Както виждате задачката е възможно най-проста, но тъй като съм учащ се имам няколко въпроса:
Мисля да намеря фазните токове като преобразувам трифазната мрежа от триъгалник в звезда.
Ясно е как ще намеря еквивалентното съпротивление, но линейното напрежение на 1-вата фаза 200/корен от 3 ли е или си остава равно на фазното напрежение?
Питам защото при свързване в триъгалник фазното напрежение е равно на линейното, но при свързване в звезда фазното е равно на линейното умножено по корен от 3 (говорим за симеттрична трифазна мрежа). Питам, за да съм сигурен преди да започна да решавам задачата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 12:53 Заглавие: |
|
|
| Линка не бачка. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 18:46 Заглавие: |
|
|
Да, сего го отворих.
Явно съм объркал фазно с линейно напрежение. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 14:23 Заглавие: |
|
|
А някой може ли да ми обясни как теоретично да докажа (с комплекси), че при свързване в триъгълник ефективната стойност на линейнив ток е равен на корен от три по вазния?
Или иначе казано как да намеря тока който протича в един от клоновете в триъгълника? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 15:41 Заглавие: |
|
|
Какви глупости и комплекси те гонят? Тук да не сме ВУЗ, чети си учебника като искаш да го направиш по сложния начин! По простия е корен от 3 ~ 1,73. Доказвай си го по простия начин със sin, cos, tg и обикновената геометрия от времето на дядо ти Евклид! _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|