| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
NikolayTodorov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 22:10 Заглавие: Пращене при изкаран жак за входящ аудио сигнал |
|
|
Тази вечер експериментирах с LM3875 и попаднах на проблем. Първо нека опиша постановката:
Това е реализираната схема. Използваното захранване е +-25V, малко по-слабо от това в проекта но това имах под ръка.
Резултатът беше много добър и всичко беше прекрасно докато не реших да изкарам жака от лаптопа докато усилвателя беше включен. Резултатът беше нечовешко пращене а говорителя буквално светна. Изключих захранването по най-бързия начин и повече не съм пускал нищо. Това пращене се е получавало и при други проекти, които съм правил с други интеграли, но никога с такива последствия. Как да постъпя? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 22:52 Заглавие: Re: Пращене при изкаран жак за входящ аудио сигнал |
|
|
Адаш, поздравления за избора на чип. Ами ако нищо не е изгоряло... следващия път като го вадиш/слагаш просто намаляй потенциометъра до край! Освен това помисли за защита на тонколоните.. Има една схема с няколко транзистора мисля, че хобикит ли неомонтана ли я имаха.. но също я има в една БГ книга "Нискочестотни Усилватели" ( разгледай няколко теми по на долу в този раздел я има в електронен варянт ) + 1 предпазител на канал 3-4А примерно. Че тази схема ми е спасявала колоните много пъти. Но те съветвам да си я направиш тъй като китовете който бяхме купували бяха с много мизерни елементи и платка... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
evgenyiy1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 08, 2010 8:17 Заглавие: |
|
|
| Ако е брум с мрежова честота може да се дължи на недобро опроводяване на масата или недостатъчно филтриране на захранващото напрежение.В конкретната схема за филтрация ползват общо 20 000 микрофарада на рамо неектролитите който са поставени 10 микро и 100 нано също не са за подценяване.Обърни внимание в линка има снимка на усилвателя как всички маси отиват на едно място. |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 11:03 Заглавие: |
|
|
| Просто послушай DJ69VN другия вариант е да вадш кабела от жака на самия усилвател (ако не е директно запоен), имаше 6,3 мм жакове които при изваждане се замасяват сами, обаче 3,5 мм такива незнам да има. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 13:35 Заглавие: |
|
|
Входния потенциометър правилно ли си го свързал? И се надявам да не си го правил както е на снимките... там от гледна точка на кабелите особено при входните вериги. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|