| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 08, 2010 13:49 Заглавие: |
|
|
Явно с тази схема кварца се възбужда на основната си честота. А кварцове над около 20 MHz са предвидени за работа на 3-ти и 5-ти хармоник (някои даже на 7-ми). Раздели 27.455 на 3 и ще видиш какво се получава. Обикновено е малко по-висока честотата, понеже означената честота се получава при определен капацитет.
А настройката на честотомера няма да стане така, понеже не може да знаеш генератора на колко точно генерира. Трябва ти друг точен честотомер. В краен случай може и с такъв генератор:
По-може да си сигурен , че генерира на честотата, която пише на него. Ама и трябва да е такъв, на който честотата е означена с повече знаци. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 08, 2010 16:08 Заглавие: |
|
|
А ако може да е и термостабилизиран (TCXO )....и да го ползваш него за задаващ в честотомера ....си става почти уред . _________________ LZ1VTX |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 11:00 Заглавие: |
|
|
Възможно ли е да се извършва деление на две числа от ПИК-а?
Къде мога да прочета за използването на този пик с този дисплей? |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 15:20 Заглавие: |
|
|
Въпрос на програма е. Аз лично не ползвам пикове , и никога не съм се запознавал с асемблера им . Със сигурност може . _________________ LZ1VTX |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 17:52 Заглавие: |
|
|
| Wisi написа: | | да прочета за използването на този пик с този дисплей? |
То общо взето дисплея си е универсален. Има си контролер и PIC-а комуникира с него. Прочети datasheet-а на дисплея. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 23:07 Заглавие: |
|
|
Ми да по принцип може да пробваш да напишеш програмата на C (ако се самоосъзнаеш, че не си луд асембльорчик ) има компилатор за ЦЕ (СИ) http://www.htsoft.com . А може да си направиш и динамична индикация със седем сегментни индикатори. Даже и готови схеми съм виждал. За числата определено може, самото делене е най-елементарното нещо от цялата работа, въпроса е как ще ги вкарваш в PIC-a и как ще извеждаш резулта. Всичко това става както казаха, с програмата. |
|
|
 |
|