|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sirenko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 17:34 Заглавие: Въпросчета |
|
|
Здравейте. Интересувам се малко от електротехника и понякога излиза някое въпростче.Обаче напоследък станаха повече въпросчетата и... направих си регистрация .Въпросчетата сиг са елементарни но като не знае човек.......Надявам се някои да отдели време за да ми даде отговор
1.Въздушния монтаж по добър ли е от на платка?(освен че на платка нещата са разположени по икономично ....,като качество и каква е разликата)
2.За китарни усилватели ме посъветваха да ползвам графитни резистори вместо по новите метал окисни ... каква е разликата ако има такава
3.По стълбовете за високо напрежение ,там кадето се закачат жиците има едни наребрени ..мисля.. стъклени нещица..как се казват и каква им е функцията.
4.Лампата е най-качествения усилвателен елемент.Какво я прави толкова качествен и по -добър пред транзистора.( ако може пулен отговор)
5.Защо в някои лампи има повече от една решетка.
6.Каде в София мога да си намеря лампи.
7.Защо колектора е по голям от емитера.
8.Намерих формула за изисляване на индуктивност на намотка ..обаче е само за въздушна сърцевина ,ако знаете някоя по обща ,само да сменям някои парамерър в зависимост от сърцевината ...
Знам че мн от въпросите са малаумни ,но не намерих информация която да отговори веднъж за винаги на тези въпроси .Ако намерите време и ви се занимава....помогнете.
Благодаря.
Коригирай си заглавието с нещо по-смислено |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 18:05 Заглавие: |
|
|
Sirenko,влез в енциклопедията на форума,има много за четене там, и мисля,че на повечето въпроси ще намериш отговор _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 18:33 Заглавие: |
|
|
По-малко шумят металослойните и метал-окисните резистори,но графитните,освен че са по-термонестабилни,имат и "по-мелодичен бас"
За китарни усилватели ламБетата са по-подходящи,тъй като с тях може да се постигне наистина неподражаем китарен звук поради специфичният характер на кривене на сигнала.
Защо някои лампи имат повече от една решетка?Ами защо някои изобщо нямат такава?Ами трябва да попрочетеш малко книжки.Тук във форума няма да стане с въпроси и отговори-темата е дълга,сложна и иска време и място.
И последно-не е вярно,че лампата е най-качественият усилвателен елемент.Тук предчувствам,че ще тръгне полемиката с нова сила,но не е това целта ми!Фактите категорично говорят съвсем други неща и аз съм свикнал да вярвам на факти,а не на някой,който бил чул как еди кой си еди какво си еди къде си... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 18:38 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | .....Тук предчувствам,че ще тръгне полемиката с нова сила,но не е това целта ми!... |
Силно се надявам да не се започват отново подобни "дебати".
И предупреждавам, че бързо ще бъдат прекратени.
Освен това темата е малко далеч от раздела в който е пусната и заради това ще бъде преместена в "Говорилнята", пък който счита, че по подобен начин може да помогне за начално ограмотяване (а явно трябва да е такова според зададените въпроси) да го направи там. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 19:28 Заглавие: |
|
|
Полемиката ,че ще тръгне ....ще тръгне .Просто нема начин...Мен обаче ми е чуден един друг факт-че на определена възраст в подрастващото поколение се заражда неукротима жажда за усилване на електрическите сигнали .Наблюденията ми са от младите колеги в сервиза.Единия е на 19години и се занимава с компютри, обаче нещо откачи и всяка свободна минута дялка и лепи някакви платки за усилвател.Явно че това е неразделна част от растежа.
Ма кво ли се чудя ,като си припомня младините.... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Sirenko Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 22:58 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички ,който отделиха време ,а тая програмка е златна (sun) |
|
|
 |
Sirenko Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 17, 2010 0:20 Заглавие: |
|
|
| Aм за трети въпрос, че са изолатори -ок,а защо са със такава форма, наребрени ? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|