| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 20:41 Заглавие: поправка на говорител |
|
|
| Искам да се науча да поправям говорители обаче от де да почна незнам.Имам един гогорител на който диаметъра е около 13-14см изгоряла е бобинката.Знам,че един такъв говорител не струва кой знай колко пари обаче мерака ми е аз да си го поправя,ако някой е правил тази работа нека да сподели от де се почва,какви процедури се правят,и как да сменя бобинката,пипе,че е 40Вата мах,4ома.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 20:53 Заглавие: Re: поправка на говорител |
|
|
Това е много тънка работа.... и да не те отчайвам ама ... не се занимавай Аз дето имам 20 + години с електрониката да ти кажа само 2 пъти се хванах да го правя тъй като нямах избор. Иначе във форума има 1-2 ма който с това си изкарват хляба и са много добри за което евала! Ако те споделят може да се пробваш но пак ти казвам супер много нерви трябва имаш и време... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 21:18 Заглавие: |
|
|
Аз съм ремонтирал преди време говорители, та знам за какво иде реч. Иска се не само търпение, но и предварителна подготовка. Трябва да имаш микрометър и нужната дебелина жица, машинка за навиване и направен на струг дорник, който е различен за всеки модел говорител. Ще ти трябват още: разредител (ацетон, хлороформ) с който да разлепиш говорителя, високотемпературно лепило за намотката, отделно негорим материал за шпулата... За един говорител просто не си заслужава да набавяш всички тези неща. Все пак ако все още искаш да се пробваш, сега е момента. Естествено, няма да стане от първия път, но не се отчайвай.
Успех! |
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 21:54 Заглавие: |
|
|
| искам да се пробвам да видя какво мога,иначе повечето материали ги имам,само за кво мие тоя милиметър (амперметър ли е това или волтметър) и как се казва това лепило,бобината с едно а шпулата и останалите части с друго лепило ли се лепят.Благодаря и на двамата ви. |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 16:01 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | само за кво мие тоя милиметър (амперметър ли е това или волтметър) |
МИКРОМЕТЪР Измерва дебелината на проводника с точност до една стотна от милиметъра. Не измерва електрически величини. |
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 17:47 Заглавие: |
|
|
| оуууу не съм прочел правилно думата прочел съм я като уред |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 17:57 Заглавие: |
|
|
Дас ис туй чудо на техниката-
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 22:30 Заглавие: |
|
|
| ха тука вече има нещо полезо.Мерси emilm,да беше на български щеше да е екдтра,нищо и това ще ми свърши работа. |
|
|
 |
|