| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Съб Май 08, 2010 16:09 Заглавие: Корейският вулкан |
|
|
Ако не е бил затворен сателитния приемник картинката сигурно щеше да е съвсем красива. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 08, 2010 20:47 Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 08, 2010 21:31 Заглавие: |
|
|
Това си е просто брутално
Да живеят енергоразпределителните дружества викаш?
Е, ние сме на EVN и имаме много по-малко проблеми. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 1:28 Заглавие: |
|
|
За жалост нямам снимки но 4 АТХ захранвания Fortron(500W) почти нови... бяха с напълно изпепелена първична част поради токов удаР от фирмата на по-горната картинка. И те казаха "ами.......ние не сме виновни...." - Е аз ли съм виновен, че нямаше нито един електроуред който е бил включен в контакта - здрав.... всичко беше Down! ... . Ама върви се оправяй с наще закони................. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 22:57 Заглавие: |
|
|
Сега е момента да се започне производството на защити от пренапрежения Инак по-късно отиде на кино далаверата
A иначе трябват ли документи че си собственик на уредите които са пострадали, щото аз ако съм ще си купя 10 изгорели захранвания по 1 лв. и ще кажа беха нови и ги тествах, ама вие (ЕОН) като ми пуснахте 380В те изгоряха, айде сега ми ги платете по 25 лв. бройката. Така че патакламата няма как да е малка. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 23:02 Заглавие: |
|
|
Е то доста фирми ги правят но както те така и защитите за лана са малко алабала - всеки слага каквото му падне и въобще не се съобразяват с никакви изисквания..... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 8:02 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | Сега е момента да се започне производството на защити от пренапрежения Инак по-късно отиде на кино далаверата
|
Защити от високо напрежение си се произвеждат и продават отдавна (но не от тези дето са вградени в разклонителя ), само влезте в сайта на производител на елеактроапаратура и ще видите, а това че не се сещахме за тях досега, си е отделна работа. |
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 17:16 Заглавие: |
|
|
Вярно е че на пазара в момента има всичко, някои са качественни други горе-долу. Моите наблюдения са че -водеща е цената /когато стане белята пътища много/.
Преди време видях в една фирма монтирани във входното табло мощни варистори които даваха към маса всяко напрежение по-високо от допустимото, ценово бяха фантазия. Позаинтересувах се как е по чужбината, оказа се че тези устройстра са задължителни при тях. Но пък погледнато от друга страна при това напрежение в Б-я, ако ги вграждахме тези у-ва -жална ни майка на нас и на доставчиците!!!! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 21:32 Заглавие: |
|
|
Ние на всяко устройство което правим слагаме поне по 1 варистор като абсолютен минимум за защита. Незнам в кой страни са задължителни ама и тука трябва да са...  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 11, 2010 5:16 Заглавие: |
|
|
Проблема ни е, че ги поставяме само в крайните устройства.
На колко апартамента, къщи, вили, и т.н. инсталацията и предпазителите са изчислени както трябва. Ако тези у-ва се поставяха /за пример/ във входните разпределителни таблата на блоковете ефекта ще е съвсем друг. Само че това не е изгодно за някои!!! Пък и да не забравяме че и ние бял хляб ядем!!!  |
|
|
 |
|