|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2010 22:38 Заглавие: |
|
|
| Добре,но при полумост входното напрежение не е ли 1/2 от Uвх.? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 7:39 Заглавие: |
|
|
не е 1/2 от Uвх, имай предвид напрежението на самоиндукция /тока през индуктивност не може да се промени със скок/,когато транзисторите превключват ,единия се запушва а другия още не е отпушен и също напрежението върху кондензатора свързващ първичната намотка с виртуалната нула ,което също не можеш да промениш със скок -- трансформатора се изчислява при Uвход-340Волта (220+10%)*1,41. Индуктивности с каква стойност ползваш в изхода ? и
| Цитат: | задължително да направиш компенсация на скоростта на изменение на тока
|
|
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 9:55 Заглавие: |
|
|
Явно Емил е допуснал техническа грешка при написването, защото не се работи при максимална индукция 0,046Т- стойноста е прекалено малка и оттук ще протекат кофти магнитни процеси.
| Цитат: | По формулата от учебника от линка в по горен пост
Npri = (340Vмакс.входно * 100000000) /(4*200000Hz*460G*2,8cm2) =33 навивки......
|
недей да ръсиш формули без да се замисляш.  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 10:18 Заглавие: |
|
|
Да ,максм. индукция 460G = 0,046T e много ниска ,но колкото е по ниска толкова магнитопровода е презапасен от насищане , оттук ще протекат по малко кофти магнитни процеси ако се изразя по твоя начин а не с изръсени формули .Техниката си има език и граматика /формули и дименсии/ за изразяване ,с жаргон не става  |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 10:40 Заглавие: |
|
|
Да,сега видях че за материал N97 Bнас.=410mT
Ако ползваме онлайн калкулатора даден в предните постове вижте какво се получава http://www.postimage.org/image.php?v=gxjNgLJ
Аз в момента съм го направил 1:1 (22нав. първичка,2х11вторична),и в това състояние ми върши работа,но не искам да се съмнявам че е направен по закона на "наго-диго",а е точно по сметките  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2010 11:15 Заглавие: |
|
|
| Имай предвид в процеса на работа на стабилизатора макс. магнитн. индукция Bmax /която използваш при изчисленията на намотките / никога не трябва да приближава или надхвърля индукцията на насищане на магнитопровода /410mT в твоя случай/ - също при включване към мрежата за няколко милисекунди се прилага цялото входно напрежение върху намотката.Ako използваш ETD54(N97)!!! според снимката на изчисленията трябва да са 29 първична и 2х15 вторични намотки. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 11, 2010 16:50 Заглавие: |
|
|
| Пренавих т-ра по тези данни-държи се добре при 2х62в,до към 5А натоварване,но са ми малки вховните кондензатори(U пада до 135v в/у тях).Ще ги сменя с по-големи, с което мисля да приключа експериментите по схемата,и да се захвана с разработката на платка за захранването.Благодаря на всички за ценните съвети,надявам се че платката няма да ми създаде кой знае какви проблеми! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|