|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Май 11, 2010 10:26 Заглавие: |
|
|
Проблема е не само да сложиш варистора... Както повечето хора знаят при изгаряне на варистора може да стане голяма беля - пожар. Ние ги монтираме в метални корпуси целите запечатани и така в у-вото. Но ако трябва да се слагат на централното табло на входа примерно..там няма да стане с варистори от 1лев! Там ще трябва доста по-сериозни като мощност но аз дори и не съм виждал такива пък какво остава да слагам...Освен това трябва да го монтират служители на ЕРП то ама то там ще стане и друго... че тва у-во не било един вид изпитано от тях и неможе така да се слага щото може да навреди на инсталацията ...."ще ти извадят от 9 кладенеца вода" и накрая нищо. При мен на 2 та апартамента сложих след главния 5 броя в паралел както и на всяка разклонителна кутия. Но според мен тва е просто Груба защита и неможе да помогне повече от 50 - 60% _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 11, 2010 16:41 Заглавие: |
|
|
Да така е DJ69VN, това което съм виждал е специализирано,
съответно одобрено/за Б-я незнам/ ,но говорим за SIEMENS, ABB и др.
А аз писах варистор, защото по параметри е най близо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|