| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
weezy Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 05, 2010 17:24 Заглавие: Въпрос за мощността на Star audio QLD200-06 |
|
|
Наскоро ми попадна нискочестотен високоговорител Star audio QLD200-06 8" и искам да попитам дали някой от тук има представа с каква мощност работи, защото незнам с какъв усилвател да го захраня. На магнита му производителя е дал мощност 500W, което със сигурност не е мощността, която ми трябва  _________________ =] мъдростта ме гони , но аз бягам по бързо =] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 05, 2010 17:40 Заглавие: |
|
|
| С не повече от 50-60 Вата го захрани.Но имай в предвид,че и на усилвателите така им пишат мощностите. |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Сря Май 05, 2010 18:57 Заглавие: |
|
|
Някъде е написано с малки букви, ако въобще са си дали зора, че това е кратковременна мощност която може да поеме говорителя. Правилно са ти казали около 50-60W RMS са достатъчни.
Моят най-фрапиращ случай е едни колонки за комп на които пишеше 1200W и със ситни букви, щото беше лепенка отпред, P.M.P.O |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 05, 2010 19:29 Заглавие: |
|
|
| Веднъж един приятел ми донесе едно касетофонче за ремонт, отпред пише 2 x 120 W, а като го отворих говорителите 2 W. |
|
|
 |
weezy Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 05, 2010 20:06 Заглавие: |
|
|
e то това си е нормално за повечето китайски (и не само) аудио боклуци
като пишат пиковата мощност върху говорителите (без да уточнят за това) може би целят да привлекат вниманието на неразбиращите купувачи знам ли ...
мерси все пак за съвета за мощността, а това че и на усилвателите пишат така мощностите го имам предвид, но в моя случай най-вероятно той ще е лична изработка от някоя изпитана схема за най-сигурно. _________________ =] мъдростта ме гони , но аз бягам по бързо =] |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 11, 2010 22:27 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | ......отпред пише 2 x 120 W,а като го отворих говорителите 2 W. |
а като ги измериш-те 0.2W....
P.M.P.O (СЗРМГБ)(Стократно Завишена Рекламна Мощност за Големите Балами)  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 11, 2010 22:51 Заглавие: |
|
|
Аз и не съм очаквал да е повече от 1 ват мощността на едно такова дребно касетофонче.
PMPO = ПМПО = Пустата Мощност Пак я Объркахме. |
|
|
 |
|