Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Трябва ми схема за 29 инчов телевизор HESS
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Дек 03, 2006 12:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де, можеш ли поне да кажеш за какво ти трябва схемата и сигурно ще ти помогнат колегите с някой акъл най-малко. Ако имаш дефект, който се опитваш да отремонтираш, точно за този модел телевизори прерових форума съвсем скоро и се оказа, че масовите проблеми са изгорял транзистор за ТХО, както в схемата за корекциите около него един кондензатор 4,7uF.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 03, 2006 19:06    Заглавие: Отговорете с цитат

dreadx написа:
Добре де, можеш ли поне да кажеш за какво ти трябва схемата и сигурно ще ти помогнат колегите с някой акъл най-малко. Ако имаш дефект, който се опитваш да отремонтираш, точно за този модел телевизори прерових форума съвсем скоро и се оказа, че масовите проблеми са изгорял транзистор за ТХО, както в схемата за корекциите около него един кондензатор 4,7uF.

В интерес на истината в началото бях описал съвсем подробно нещата, но преценката на един от модераторите беше, че темата звучала твърде клиентски и темата беше преместена в общи приказки, при което бях посъветван да я редактирам за да звучи като искане за схема.
Имах проблем във вертикалната и в корекциите. Вертикалната я оправих без проблем, но двете схеми, които ми пратиха за съжаление не са сканирани на достатъчно висока резолюция и не ми дават точната схема на корекциите.
На бележка получих коментар за корекциите, но ще отида при телевизора най-вероятно във вторник. Не че не бих си го взел и в къщи, и да съм приключил досега, но е малко големичък и просто е неразумно да се опитвам да го нося, поне ако държа на кръста си, и ако истам да го ползвам по-дълго време безболезнено. SmileSmileSmile
Това, което правят корекциите (транзисторите и кондензаторите са здрави) е изкривяване тип възглавница и тримерите действат много слабо. Беше ми казано да проверя FUS-а, но това ще мога да направя във вторник, когато отида при телевизора.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 03, 2006 19:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Мога ли само да те попитам тази подигравка, която отправяш към мен... какво общо има тя с молбата ми за схема на телевизор?

Прочети си постовете и ще разбереш ! Не точно този с молбата ти но следващите ,както и да е самия ти профил също е подигравка с форума ,но ти не се трогваш от това ,наричаш го бъзик -ами да речем ,че си правя бъзик с тебе ,ако ти харесва !
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 0:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Прочети си постовете и ще разбереш ! Не точно този с молбата ти но следващите ,както и да е самия ти профил също е подигравка с форума ,но ти не се трогваш от това ,наричаш го бъзик -ами да речем ,че си правя бъзик с тебе ,ако ти харесва !

Това, че се сдавихме не харесва и на мен, но не смятам, че съм започнал първи, нито че съм дал повод и затова не се извинявам. Ти гледаш нещата от своята гледна точка, но дали би казал същото, ако беша на мое място?
Според мен нещата вече избиват на мерене на п***и и при това положение аз ще прекратя едностранно дискусията. Ако не съм прав обясни ми кое точно в думите ми те засегна, погледни какво ми е написано и ще ти обясня защо съм реагирал така, както съм го направил.
Ако и това не те задоволява ще сметна, че просто се заяждаш. Ако не съм прав ти предлагам да поговорим като нормални хора.
Какво ще направиш избери сам - в крайна сметка предполага се, че си пълнолетен човек.
А това, че не си попадал на книжката, от която е взета сигнатурата ми не е по моя вина и нямам никакво намерение да се чувствам виновен и за това, което не си прочел.
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Дек 23, 2006 11:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Неми се искаше да повдигам стара тема ,но как да вляза в сервиза да му пооправя растера. Дист. е като на TV-2K има три неизведени бутона ,но нестава с тях. Шасито и схемите са като посочените по-нагоре.
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Съб Дек 23, 2006 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Проверете си пощата.
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 12, 2010 18:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Повдигам стара тема, но пак говорим за същия апарат. (в интерес на детайлите телевизора е на баща ми) Няколко пъти ми е създавал проблеми, даже пуснах друга тема, в която питах колко трябва да бъде захранването +В и отговора беше 118 волта за кинескоп LG Philips-flat 29". Кинескопа тук също е 29 инча LG.PHILIPS, плосък. Проблема ми е следния - когато смъкна +В на 118 волта, напрежението след диода, от който идва захранване към стабилизатора за 12 волта пада на 12,3-12,4 волта. Кондензатора е сменен а диода е здрав. В същото време започва едно ситно къдрене при вертикалните линии, като нестабилен задаващ генератор на ХО, а ако погледна импулсите върху отоплението на кисенкопа, те са някъде 15-16 волта.
За кое да се хвана? При +В 118 волта имам достатъчно явни признаци, че това не е номиналното захранващо напрежение. Ако тръгна да го вдигам, докато докарам импулсите върху отопмението на 22 волта, ще вдигна пак +В на поне 130 волта. Високоволтовите кондензатори около ТХО не са пипани и не са ми давали повод да ги оглеждам, но ако трябва да навържа импулса върху отоплението и 118-те волта нещата натам отиват. Защо обаче ми кляка захранващото за 12-те волта?
Утре просто ще изскубя всички електролити от захранването и ще ги сменя с нови, а междувременно ако някой е имал подобен проблем, и има желание, нека напише.

ЦЪК... това е другата тема, в която съм питал колко е +В.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 12, 2010 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet, Раздела, в който пишеш е "търсене на схеми", каквато "точна", па и да пише баш колко е това, дето те интересува -забрави.
Когато ми се случат твоите проблеми, или каквито и да са съмнения в работата на крайното стъпало за хор. отклонение, захранвам тхо от 15-30 волтов източник и гледам амлитудата, формата, и продължителността на импулсите на крачето на тхо, което е източник за отоплението на кинескопа!! Захранващото напрежение (+B) и импулса във вторичните са в права пропорционалност.
Другите ти писания -не коментирам.
...
Напиши (за форума) модела на ТХО.
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Чет Май 13, 2010 7:58    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

От колко години тази тема е била за коша само.....
Имам желание да ти отговоря, но при прочетеното дотук се отвратих и НЕ.
До кога ли ще издържат модераторите ..... Laughing
Колко пъти ще повдигаш една тема, напиши си нова и си я оформи правилно.
Много е ТЪПО всички да губим време и да четем 2-3 страници глупости, без капка полезно нещо.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Май 13, 2010 9:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо предполагаш че захранването се е променило та да се налага да мислиш колко е? Боде се осцилоскопа и всичко става ясно. Подсказка: Ширина импулса на колектора, амплитуда на отоплението, захранване на вертикала. Телевизори не се ремонтират като се сменя наред, а с измерване и малко мислене. С осцилоскоп също се виждат и пулсациите върху кондензаторите.

И си редактирай постовете - не се отговаря с бутона за цитат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети