|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 12:42 Заглавие: |
|
|
| Добре де, можеш ли поне да кажеш за какво ти трябва схемата и сигурно ще ти помогнат колегите с някой акъл най-малко. Ако имаш дефект, който се опитваш да отремонтираш, точно за този модел телевизори прерових форума съвсем скоро и се оказа, че масовите проблеми са изгорял транзистор за ТХО, както в схемата за корекциите около него един кондензатор 4,7uF. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 19:06 Заглавие: |
|
|
| dreadx написа: | | Добре де, можеш ли поне да кажеш за какво ти трябва схемата и сигурно ще ти помогнат колегите с някой акъл най-малко. Ако имаш дефект, който се опитваш да отремонтираш, точно за този модел телевизори прерових форума съвсем скоро и се оказа, че масовите проблеми са изгорял транзистор за ТХО, както в схемата за корекциите около него един кондензатор 4,7uF. |
В интерес на истината в началото бях описал съвсем подробно нещата, но преценката на един от модераторите беше, че темата звучала твърде клиентски и темата беше преместена в общи приказки, при което бях посъветван да я редактирам за да звучи като искане за схема.
Имах проблем във вертикалната и в корекциите. Вертикалната я оправих без проблем, но двете схеми, които ми пратиха за съжаление не са сканирани на достатъчно висока резолюция и не ми дават точната схема на корекциите.
На бележка получих коментар за корекциите, но ще отида при телевизора най-вероятно във вторник. Не че не бих си го взел и в къщи, и да съм приключил досега, но е малко големичък и просто е неразумно да се опитвам да го нося, поне ако държа на кръста си, и ако истам да го ползвам по-дълго време безболезнено.  
Това, което правят корекциите (транзисторите и кондензаторите са здрави) е изкривяване тип възглавница и тримерите действат много слабо. Беше ми казано да проверя FUS-а, но това ще мога да направя във вторник, когато отида при телевизора. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 19:18 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Мога ли само да те попитам тази подигравка, която отправяш към мен... какво общо има тя с молбата ми за схема на телевизор? |
Прочети си постовете и ще разбереш ! Не точно този с молбата ти но следващите ,както и да е самия ти профил също е подигравка с форума ,но ти не се трогваш от това ,наричаш го бъзик -ами да речем ,че си правя бъзик с тебе ,ако ти харесва ! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 0:18 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Прочети си постовете и ще разбереш ! Не точно този с молбата ти но следващите ,както и да е самия ти профил също е подигравка с форума ,но ти не се трогваш от това ,наричаш го бъзик -ами да речем ,че си правя бъзик с тебе ,ако ти харесва ! |
Това, че се сдавихме не харесва и на мен, но не смятам, че съм започнал първи, нито че съм дал повод и затова не се извинявам. Ти гледаш нещата от своята гледна точка, но дали би казал същото, ако беша на мое място?
Според мен нещата вече избиват на мерене на п***и и при това положение аз ще прекратя едностранно дискусията. Ако не съм прав обясни ми кое точно в думите ми те засегна, погледни какво ми е написано и ще ти обясня защо съм реагирал така, както съм го направил.
Ако и това не те задоволява ще сметна, че просто се заяждаш. Ако не съм прав ти предлагам да поговорим като нормални хора.
Какво ще направиш избери сам - в крайна сметка предполага се, че си пълнолетен човек.
А това, че не си попадал на книжката, от която е взета сигнатурата ми не е по моя вина и нямам никакво намерение да се чувствам виновен и за това, което не си прочел. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 23, 2006 11:50 Заглавие: |
|
|
Неми се искаше да повдигам стара тема ,но как да вляза в сервиза да му пооправя растера. Дист. е като на TV-2K има три неизведени бутона ,но нестава с тях. Шасито и схемите са като посочените по-нагоре. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 23, 2006 12:14 Заглавие: |
|
|
Проверете си пощата. _________________ Димитър |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2010 18:52 Заглавие: |
|
|
Повдигам стара тема, но пак говорим за същия апарат. (в интерес на детайлите телевизора е на баща ми) Няколко пъти ми е създавал проблеми, даже пуснах друга тема, в която питах колко трябва да бъде захранването +В и отговора беше 118 волта за кинескоп LG Philips-flat 29". Кинескопа тук също е 29 инча LG.PHILIPS, плосък. Проблема ми е следния - когато смъкна +В на 118 волта, напрежението след диода, от който идва захранване към стабилизатора за 12 волта пада на 12,3-12,4 волта. Кондензатора е сменен а диода е здрав. В същото време започва едно ситно къдрене при вертикалните линии, като нестабилен задаващ генератор на ХО, а ако погледна импулсите върху отоплението на кисенкопа, те са някъде 15-16 волта.
За кое да се хвана? При +В 118 волта имам достатъчно явни признаци, че това не е номиналното захранващо напрежение. Ако тръгна да го вдигам, докато докарам импулсите върху отопмението на 22 волта, ще вдигна пак +В на поне 130 волта. Високоволтовите кондензатори около ТХО не са пипани и не са ми давали повод да ги оглеждам, но ако трябва да навържа импулса върху отоплението и 118-те волта нещата натам отиват. Защо обаче ми кляка захранващото за 12-те волта?
Утре просто ще изскубя всички електролити от захранването и ще ги сменя с нови, а междувременно ако някой е имал подобен проблем, и има желание, нека напише.
ЦЪК... това е другата тема, в която съм питал колко е +В. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2010 20:40 Заглавие: |
|
|
Jet, Раздела, в който пишеш е "търсене на схеми", каквато "точна", па и да пише баш колко е това, дето те интересува -забрави.
Когато ми се случат твоите проблеми, или каквито и да са съмнения в работата на крайното стъпало за хор. отклонение, захранвам тхо от 15-30 волтов източник и гледам амлитудата, формата, и продължителността на импулсите на крачето на тхо, което е източник за отоплението на кинескопа!! Захранващото напрежение (+B) и импулса във вторичните са в права пропорционалност.
Другите ти писания -не коментирам.
...
Напиши (за форума) модела на ТХО. |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 7:58 Заглавие: ре: |
|
|
От колко години тази тема е била за коша само.....
Имам желание да ти отговоря, но при прочетеното дотук се отвратих и НЕ.
До кога ли ще издържат модераторите .....
Колко пъти ще повдигаш една тема, напиши си нова и си я оформи правилно.
Много е ТЪПО всички да губим време и да четем 2-3 страници глупости, без капка полезно нещо. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 9:08 Заглавие: |
|
|
Защо предполагаш че захранването се е променило та да се налага да мислиш колко е? Боде се осцилоскопа и всичко става ясно. Подсказка: Ширина импулса на колектора, амплитуда на отоплението, захранване на вертикала. Телевизори не се ремонтират като се сменя наред, а с измерване и малко мислене. С осцилоскоп също се виждат и пулсациите върху кондензаторите.
И си редактирай постовете - не се отговаря с бутона за цитат. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|