| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Alexandar Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 20:39 Заглавие: Пал декодер за Електрон 714 |
|
|
Здравейте,
Наскоро започнах да търся ПАЛ декодери, подходящи за вграждане към Електрон 714 Д. За съжаление не успях да намеря точно търсената от мен платка – декодер, реализиран с TDA3510 и с генератор за сандкасъл импулс с К561ТМ2. Намерих две частично наситени платки на декодери, производство на завод за медицинска техника - София, реализирани с ЭКР1087ХАЗ. Качил съм техни снимки тук http://s58.radikal.ru/i159/1005/26/53c8446fe325.jpg http://s004.radikal.ru/i208/1005/cc/6c8ac9c50659.jpg Такива декодери преди време съм виждал монтирани на Рубин Ц 202. Въпросът ми е дали може декодера от снимката да бъде успешно вграден в Електрон 714 Д? Ако да – някой знае ли точния начин за свързване и настройка на декодера от снимката към блок за цветност БЦ – 2 и има ли някой принципната схема на декодера?
Благодаря предварително. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 22:10 Заглавие: |
|
|
С този декодер батакът на "Е-н714" е абсолютен! По-добре да се използва на "Е-н380". Ако желаете ми пишете на лични. Мога да Ви намеря какъвто трябва, тоест показания на последната схема. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 8:14 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | ......По-добре да се използва на "Е-н380".. |
Ами нали на снимката е показан точно декодер за Е-н 380-382.А на схемата е този за 714.А сега уточни кой "по-не става" _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 10:05 Заглавие: |
|
|
Не си съвсем прав Бай Тишане! Освен че е за "Е-н380", е замислен и за "Е-н714". Не виждаш ли, че тази платка е по-дълга и на нея има още елементи за SC? Да, ама не, както се изразява Петко Бочаров. С тези транзистори се получава някакво жалко подобие на SC, деформирано отвсякъде. Виждал съм го с осцилоскопа. Освен това към нея имаше още една платчица с МСА660. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Alexandar Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 10:17 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите. От мнението на vladi46 се вижда, че е най - добре да монтирам декодер, реализиран с ТDA3510 и К561ТМ2.
Поздрави. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 14:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Наскоро започнах да търся ПАЛ декодери, подходящи за вграждане към Електрон 714 Д. |
Е навреме си се сетил ,то още малко и няма да има Електрони останали ,за тези декодери ! Иначе мога да проверя дали баща ми не е фърлил остатъците от този телевизор ,мисля ,че му бях слагал точно такъв декодер ,каква е целта на занятието все пак ? Некоя приставка за HD ,или 3D ,няма ли да му тургаш ? |
|
|
 |
Alexandar Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 18:42 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Иначе мога да проверя дали баща ми не е фърлил остатъците от този телевизор |
Ще бъда благодарен ако проверите. Старата руска и българска електроника ми е слабост още от малък и имам известно количество телевизори и радиоапарати, които ремонтирам в свободното си време. Иначе целта на занятието е привеждането на два телевизора Електрон 714 в пълна изправност, за да могат да бъдат гледани, като в крайна сметка по тях ми остана да монтирам ПАЛ декодер и приставка за звук за 5.5 Mhz. Конкретните телевизори си заслужават ремонта, защото са малко използвани, дават добра черно – бяла картина,а кинескопите им са доста запазени.
Поздрави. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време |
|
|
 |
|