Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пал декодер за Електрон 714

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Alexandar
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 13, 2010 20:39    Заглавие: Пал декодер за Електрон 714 Отговорете с цитат

Здравейте,
Наскоро започнах да търся ПАЛ декодери, подходящи за вграждане към Електрон 714 Д. За съжаление не успях да намеря точно търсената от мен платка – декодер, реализиран с TDA3510 и с генератор за сандкасъл импулс с К561ТМ2. Намерих две частично наситени платки на декодери, производство на завод за медицинска техника - София, реализирани с ЭКР1087ХАЗ. Качил съм техни снимки тук http://s58.radikal.ru/i159/1005/26/53c8446fe325.jpg http://s004.radikal.ru/i208/1005/cc/6c8ac9c50659.jpg Такива декодери преди време съм виждал монтирани на Рубин Ц 202. Въпросът ми е дали може декодера от снимката да бъде успешно вграден в Електрон 714 Д? Ако да – някой знае ли точния начин за свързване и настройка на декодера от снимката към блок за цветност БЦ – 2 и има ли някой принципната схема на декодера?
Благодаря предварително.
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 13, 2010 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето схема с ТDA3510 и К561ТМ2
http://picbg.net/u/24325/30571/432717.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Май 13, 2010 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

С този декодер батакът на "Е-н714" е абсолютен! По-добре да се използва на "Е-н380". Ако желаете ми пишете на лични. Мога да Ви намеря какъвто трябва, тоест показания на последната схема.
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Май 14, 2010 8:14    Заглавие: Отговорете с цитат

vladi46 написа:
......По-добре да се използва на "Е-н380"..

Ами нали на снимката е показан точно декодер за Е-н 380-382.А на схемата е този за 714.А сега уточни кой "по-не става"
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 14, 2010 10:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Не си съвсем прав Бай Тишане! Освен че е за "Е-н380", е замислен и за "Е-н714". Не виждаш ли, че тази платка е по-дълга и на нея има още елементи за SC? Да, ама не, както се изразява Петко Бочаров. С тези транзистори се получава някакво жалко подобие на SC, деформирано отвсякъде. Виждал съм го с осцилоскопа. Освен това към нея имаше още една платчица с МСА660.
Alexandar
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 14, 2010 10:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите. От мнението на vladi46 се вижда, че е най - добре да монтирам декодер, реализиран с ТDA3510 и К561ТМ2.

Поздрави.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 14, 2010 14:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Наскоро започнах да търся ПАЛ декодери, подходящи за вграждане към Електрон 714 Д.

Е навреме си се сетил ,то още малко и няма да има Електрони останали ,за тези декодери ! Иначе мога да проверя дали баща ми не е фърлил остатъците от този телевизор ,мисля ,че му бях слагал точно такъв декодер ,каква е целта на занятието все пак ? Некоя приставка за HD ,или 3D ,няма ли да му тургаш ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Alexandar
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 14, 2010 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Иначе мога да проверя дали баща ми не е фърлил остатъците от този телевизор

Ще бъда благодарен ако проверите. Старата руска и българска електроника ми е слабост още от малък и имам известно количество телевизори и радиоапарати, които ремонтирам в свободното си време. Иначе целта на занятието е привеждането на два телевизора Електрон 714 в пълна изправност, за да могат да бъдат гледани, като в крайна сметка по тях ми остана да монтирам ПАЛ декодер и приставка за звук за 5.5 Mhz. Конкретните телевизори си заслужават ремонта, защото са малко използвани, дават добра черно – бяла картина,а кинескопите им са доста запазени.

Поздрави.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети