| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
crazymaster Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 22:02 Заглавие: ДИСКО СТРОБОСКОП - МОДВАНЕ |
|
|
Здравейте!
Имам диско стробоскопа от tpetrov - стои закачен на стената(за да не заема място) и не се ползва от както е купен, поради причината, че свети постоянно - няма никакъв звуков контрол или какъвто и да е било друг.
Можете ли да ми помогнете с промяната на схемата му, за да може да се добави звуков контрол и евентуално да го съчетая с някакъв друг ефект - да речем цветомузиката от там? Но това мисля че няма да е от значение, просто ми трябва звуков контрол на стробоскопа.
http://tpetrov.com/search.php?prod=DISCO%20%D1%D2%D0%CE%C1%CE%D1%CA%CE%CF%202
Нямам му схемата, но мога да го снимам платката, ако мислите, че ще има полза ?
Просто ме е страх да експериментирам много сам... все пак напреженията там са големи и не ми се поемат рикове Smile _________________ Електронни цигари |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2010 19:17 Заглавие: |
|
|
няма резултат ? _________________ Електронни цигари |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2010 21:29 Заглавие: |
|
|
| Сторбоскопа не може да свети постоянно, защото там се ползват импулсни лампи със съвсем различен принцип на работа от обикновените. От снимката не е много ясно, но това което си купил май не е точно стробоскоп. Все пак за по-голяма яснота не е лошо да снимаш вътрешностите. |
|
|
 |
a455115 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2010 21:29 Заглавие: |
|
|
| Я кажи какво точно прави или качи направо клипче ако може, че ми стана интересно? |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2010 21:36 Заглавие: |
|
|
| Абе сигурно мига постоянно, а човека иска да мига при някакъв звуков сигнал. Поне така го разбирам. Я да види това: http://www.constructor.bg/mk/Blitc.htm |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2010 23:00 Заглавие: |
|
|
мяркал съм го този блиц от МК, дори съм го и притежавал
този, който притежавам в момента е купен преди година сигурно... но така и не съм го ползвал - просто идеята да свети постоянно(настройва му се честотата де...) не ми допада... би било добре да има някакъв звуков контрол, а още по-добре и комбинация с някаква цветомузика... но това вече може и сам да го мисля... просто ме е страх да експериментирам много със блица, защото нямам схемата му, а и напреженията там са големи... не обичам искрите
ако някой иска може да направя снимки на платката от двата края и да даде някакъв съвет за добавянето на звуков контрол?
бях правил снимки преди, но с доста лошо качество... ако на някой му се занимава, утре ще опитам пак _________________ Електронни цигари |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2010 23:07 Заглавие: |
|
|
А имаш ли представа каво питаш и какво искаш да постигнеш или просто си чешеш клавишите?!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2010 23:20 Заглавие: |
|
|
едва ли ще седна да си чеша клавишите... както и да е
мисля че ясно съм попитал няколко неща:
-някой има ли схема
-някой занимава ли му се да каже как да се добави звуков контрол на това устройство/демек да му направя снимка на платката/
... а другото от последния ми пост... може да съм се поувлякъл в обяснения, за бъдещото приложение, но не мисля че е толкова голям проблем... _________________ Електронни цигари |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2010 23:24 Заглавие: |
|
|
Последен шанс да опиташ отново да зададеш правилен въпрос!
Подсказка: а нещичко за условията?
Поради серизната вреда която нанасят подобни светлинни ефекти при продължителна експонация на човешкото зрение са ограничени с запускане от бутон.
Идеята ти е тъпа и неграмотна, поне да си беше направил труда да почетеш малко! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 25, 2010 9:16 Заглавие: |
|
|
ясно... не очаквах такова отношение...
и защо да е тъпа идеята, като досега са създадени доста светлинни ефекти/блицове, стробоскопи.../ със звуков контрол, просто наличното устройство няма такъв - не би било приятно постоянно да свети/има само копче за регулиране на честотата.../
както и да е, мерси, помощ тук по тази тема няма да се получи явно
P.S.
Условията... ами от време на време ще се пуска в работилницата или по събирания, главната идея е просто да се направи устройството...
Че е вредно е ясно, затова и ще се внимава _________________ Електронни цигари
Последната промяна е направена от crazymaster на Вто Май 25, 2010 9:52; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|