| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ljubon Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 18:48 Заглавие: Вентилатор за баня с ламели |
|
|
Колеги, имам испански вентилатор за баня САТА, на който му изгоря блокчето, което отваря ламелите, покриващи отвора при пускането му. Някой дали знае откъде да си намеря ново блокче и как се казва точно?
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 20:15 Заглавие: |
|
|
И какво толкова има в този вентиалатор.Ти отвори ли го да видим какво има в това блокче.Не мисля че ще го намериш като отделна част. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Ljubon Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 20:38 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | И какво толкова има в този вентиалатор.Ти отвори ли го да видим какво има в това блокче. |
Вентилаторът си работи нормално. Когато е изключен, ламели като щори за прозорец затварят плътно предния отвор на капака, за да не става течение през комина. Въпросното блокче има два извода и е паралелно вкл. на 220в. При захранването му, една ос в него изкача плавно напред и бута ламелите, които се отварят, за да може вентилаторът да смуче въздух от помещението. Самото блокче е капселовано и изгоряло. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 21:20 Заглавие: |
|
|
Вероятно е електромагнит, ако не намериш по магазините, ще се наложи ТНТМ... , я вентил от пералня, я нещо друго...  |
|
|
 |
Василев65 Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 21:32 Заглавие: |
|
|
Да, намотката на електромагнита гори от пренапрежение в мрежата и от лошо охлаждане заради заливката. Виж колко трябва да му е хода и приспособи /както по-горе/ или старо реле на 220 волта, като удьлжиш с планка котвата. _________________ Ние, с поялниците, трябва да се подкрепяме! |
|
|
 |
Ljubon Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 14, 2010 22:25 Заглавие: |
|
|
| Не ще да е прост електромагнит, защото пълният ход на оста става много плавно за около 1 минута. |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 15, 2010 7:35 Заглавие: ре: |
|
|
| Едва ли е електромагнит, по скоро е електромоторче с механика. Затварянето също е бавно и стъпково -предполагам. Не ми се вярва да е светкавично. |
|
|
 |
boqn_zara Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 15, 2010 9:19 Заглавие: Здравеите |
|
|
Едва ли ще намериш такава част или го „побългари“ по някъкав начин или си купи нов. _________________ Най-лошото е,че ударилите тока после нема как да му го върнеш. |
|
|
 |
Ljubon Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 15, 2010 9:56 Заглавие: |
|
|
| Отворих го това "чудо", вътре няма почти нищо, само нещо миниатюрно, по-малко от филтър на цигара, с мини буталце. Като имам време ще го снимам и ще го покажа. Ще си карам и без тази "екстра", иначе вентилаторът работи, не ми се дават 70лв. за нов. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 15, 2010 9:59 Заглавие: |
|
|
Снимай го това чудо на техниката, да видим на какъв принцип е този "колайдер"...  |
|
|
 |
|