Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане относно домофонна система

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tamplier
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 14, 2010 19:18    Заглавие: Питане относно домофонна система Отговорете с цитат

Здравейте предстои ми да слагам домофонна система кудето живея, но е панелен блок и ме интересува дали някой знае от къде минават кабелите за апартаментините слушалки, ако може и схема, защото днес проследявах кабели от етажното табло влизащи към апартамента ми но никой не беше правилния кабел, ще ви бъда благодарен
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stoianivanov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Май 14, 2010 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

В мазата където са електромерите, там отива всичко, поне на нашата панелка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2010 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Здравейте предстои ми да слагам домофонна система кудето живея, но е панелен блок и ме интересува дали някой знае от къде минават кабелите за апартаментините слушалки, ако може и схема,

Ами викни си специалисти за тази цел ,защото така със съвети по нета едва ли ще намериш кабелите ! Те минават през стената ,ако не знаеш . Всеки блок си има особености ,като се прибавят към тях и ремонтите правени във всеки апартамент през годините -става добър батак ,даже и за специалисти ,камо ли за "Рицари" !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tamplier
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2010 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм го измислил как да го направя, ще прекарам нови кабели от мазето до етажите, но в някои апартаменти не са махнати слушалките, а ще искам ако ги намеря да пусна сигнала от етажните разклонителни кутии към всеки апартамен без да правя ново трасе, но ако не мога да ги намеря или са прекъснати ще си правя няма начин. Исках ако някой може да ми каже от къде минават от етежното табло към апартаментите ще съм му благодарен, а ако не здраве да е Smile
Върнете се в началото
boqn_zara
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Blagoevgrad

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2010 21:48    Заглавие: Здравеите Отговорете с цитат

Задаваш труден въпрос относно това „откаде минават кабелите“.Огледай внимателно все пак требва да има некакви „ревизий“ кутия или нещо подобно на всеки етаж.Ако си намерил в таблото кой са кабелите можеш да ги намериш с мултимер много лесно. Но на панелките не се знае що става относно кабели и инсталаций правили са си ги как им е било кеф.Не веднаж сам патил в панелни блокове.Най-добре си прекарай нови кабели да нямаш проблеми в бъдеще.КЪСМЕТ
tamplier
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 16, 2010 8:06    Заглавие: Отговорете с цитат

колега решил съм за новите кабели, но хубаво би било ако не бяха прекъснати от етежното табло към апартаментното за да не правя трасе към скулшалката на всеки апартамент

Колеги да ви кажа, че намерих от къде минават и ги прозвъних, така че дано да нямам кахъри при инсталацията.
При инсталацията на системата мисля да прозвъня от външните звънци до общото табло, а от общото към апартамемнтоте ще си прекарам нови кабели и на всеки апартамнт на който не са му махнали кабелите на слушалката ще направя връзка с съществуващото трасе, а които нямат ще пробивам към апартамента
Благодаря ви за отговорите

Exclamation Arrow Има бутон EDIT Exclamation И пиши по-грамотно Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети