| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
evgenyiy1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 15, 2010 19:47 Заглавие: Ултразвук против пчели |
|
|
| Търся устройство за гонене на пчели с ултразвук.Не можах да намеря схема никъде ако някой е попадал на подобно устройство моля да постне схемата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 15, 2010 22:46 Заглавие: |
|
|
Не обичаш мед , или какво ?
Имам къща на село , където не смея да припаря , дворните места са по 500-600 квадрата , а съседа ми е струпал поне 30 кошера на "границата" . Миналата неделя ходихме и пчела ожили сина ми точно под окото .... долния клепач , добре че не е алергичен .
Ще следя темата с интерес , извинете за отклонението . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 15, 2010 23:51 Заглавие: |
|
|
| Ами положението е същотото само дето кошерите са на има нема 20м от моята къща и вече не се трае човек не може да излезе навън. |
|
|
 |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 0:28 Заглавие: |
|
|
Нещо немога да разбера проблема не закачайте пчелите и те няма да ви закачат.На село двора на съседа бъка с пчели,но не съм имал проблеми. Ако им се завреш в кошера ще откачат съответно.
Чувал съм че GSM пречели на ориентирането на пчелите.Но само съм чувал. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 5:32 Заглавие: |
|
|
Пчелата е изключително кротко животинче. Ти я игнорираш, тя те игнорира. Естествено, при викове "Пчела, пчела" и бурно ръкомахане, ще те жили. Плашиш я. Отчитайте, че и жилейки, пчелите умират. Т.е., това за тях е крайна мярка, а не алтернативно действие. Такъв ултразвук, дето да покрие територия и хич да престанат да минават, едва ли ще има. Ако има, нивото ще е такова, че ще въздейства и върху семействата в кошерите. Сега, да убиеш няколко семейства, щото, евентуално, май можело някоя пчела да ужили някого е повече от грубо.
Пробвайте на междата да засадите висока растителност. Кукуруз, слънчоглед. Като е гъсто и пчелите би следвало да се спират. Трябва да се пробва... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 8:01 Заглавие: |
|
|
| Ами знам че пчелите са кротки но тея неса.Защото както си седя на двора са ме жилили пчели като като чуя че идват замръзвам без да мърдам но явно без ефект. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 9:13 Заглавие: |
|
|
Страх те е. Миризмата ти се променя. Страхът е предвестник на агресия. Преценен си като заплаха. Отива се на бой. Също, като гледането на куче в очите. Въпросът е не "дали" а кой пръв ще скочи.
Между другото, следващия път като те ужили, загледай жилото остава ли. Възможно е да има наблизо и хралупа с оси и те да те жилят. Осите живеят покрай пчелини, защото крадат мед и така им е лесен живота. Ако е оса, по нея, по нея и стигаш до питата. Там вече поливаш с коресилин. 100% смъртност за 10 секунди на цялата група. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 9:21 Заглавие: |
|
|
| Пчела е определено не е оса жилото си остава и не ме е страх просто си стоя и чакам да отмине но като ме ужили вече се ядосвам. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 9:26 Заглавие: |
|
|
Купувай си кошер и помоли комшията да ти продаде едно семейство. Ще им свикнеш, ще ти е занимавка и даже и да те жилне някоя, ще ти е все едно. Нали може да е на комшията, ама може и от твоите питомци да е.
Кошерът е изключително възпитателна играчка.  _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
пламенхар Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 9:30 Заглавие: |
|
|
Да не би американските пчели убийци да са стигнали и до нас?
Само това оставаше.Съвсем ще я втасаме в тая държава.  |
|
|
 |
|