| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VooDooSoul Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 15, 2010 20:54 Заглавие: Питане за прожектор |
|
|
| Здравейте, имам прожекторна лампа, или както се наричат тези прожектори, който е направен да свети постоянно.Искам да постигна диско ефекта с бързото мигане, кажете ми дали ще стане с някакво реле което да прекъсва и включва захранването към лампата с определена честота или ще трябва да се замени електрониката по лампата? Моля помагайте... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 12:04 Заглавие: |
|
|
| Ясно, но тази лампа е контролирана чрез микрофон,предполагам че ще може да се комбинира нещо с моята електроника...искам да си имам копче, което като го натисна и чудото започва да мига. |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 13:08 Заглавие: |
|
|
Инертноста на лампата която имаш в прожектора (най-вероятно с нажежаема жичка) не позволява търсеният от теб стробоскопичен (блиц) ефект.
Отделно и релета подходящи за целта ще имат сравнително малко бързодействие, та е невъзможно да стане с тях.
Както вече ти казаха, за целта се ползват специални ксенонови лампи, способни да разтоварят кратък и много мощен енергиен импулс и управлявани с електроника.
Освен това, използването им за по-дълго време не е подходящо поради най-малко 2 причини.
1. Това е вреден ефект за очите и дългото му използване е опасно.
2. Самите лампи имат определен ресурс на работа (брой просветвания), който зависи и много от енергията на подаваният им импулс. При продължително използване силно загряват с произтичащите от това последици.
Допълнително, за да е изразен ефекта е необходимо да е тъмно и да са изключени останалите светлинни ефекти. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 20:09 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ви пичове, къде мога да намеря гореспоменатата лампа, в Конрад дали ще имат? (от София съм), защото конструктор.бг я нямат в наличност, а ми трябва до 5-ти... |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 22:44 Заглавие: |
|
|
| VooDooSoul написа: | | къде мога да намеря гореспоменатата лампа | По-добре търси направо готов стробоскоп. Ако си обърнал внимание на линка на eter освен лампата има и една платка, с която не те съветвам да се захващаш. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 23:34 Заглавие: |
|
|
Имам същия : http://www.ljclub.net/efekti/blic%2020W/blic.htm
Но е закупен от Mario.bg и няма марка т.е. кутията е същата но без маркировката като този от горния линк. Взех преди поне 4-5години и още си работи.. Но е за малки помещения не повече от 20квадрата. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2010 23:04 Заглавие: |
|
|
................................................................................................
1. Това е вреден ефект за очите и дългото му използване е опасно.
................................................................................................
И така го мислих и инак и не можах да схвана как светлината от блица може да ми увреди зрението?!? Единственото за което се сетих е, че ако мига с честота около 7 херца може да получа епилептична криза, ако съм епилептик, но това не е увреждане на зрението?! _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 21, 2010 13:44 Заглавие: |
|
|
Ами как - светлинния импулс на тези лампи достига 2000 джаула ( има и по-мощни ). На тъмно зеницата ти е отворена максимално - оттам и светлинната енергия която попада върху рецепторите в окото ти е много голяма . _________________ LZ1VTX |
|
|
 |
|