| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 18:58 Заглавие: Относно ел. часовник Крижик |
|
|
Искам да питам нещо ,понеже от енергото свалиха часовника и трябва да го върна ,та относно свързването не е проблем има два извода за моторчето и три от един микрек който се води по една гърбица . Дотук ясно ,какво ми направи обаче впечатление : гърбицата от 22-06 часа натиска микрека ,но останалото време не е постоянно отпуснат ,има зъбци които периодично го натискат за кратко време. Тоест ,когато не е нощната тарифа ,електромерите периодично ще включват замалко на нощна в интервала 08-11.00 часа и от 13-18.00 . Единствено по обяд от 11 до 13 часа няма такива зъбци и постоянно микрека е отпуснат ,демек дневна тарифа. Питането е -за чий е така направена конструкцията - каква е идеята ? Примерно идват от енергото в момент в който през деня е включено на нощна( за кратко ,ама...) и кво става ?! Благодаря !
Последната промяна е направена от ELP на Нед Май 16, 2010 21:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 19:24 Заглавие: |
|
|
| Освен дневна и нощна, има и върхова тарифа.Твоят часовник е тритарифен.Свали допълнителните гърбици и го слагай... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 20:55 Заглавие: |
|
|
| Няма допълнителни гърбици ,това е един профилен диск ,едно парче е . Ако трябва и снимка ще му щракна . |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 21:04 Заглавие: |
|
|
В такъв случай микрека трябва да има вход и два изхода.Не съм виждал такъв - при мен са Ландис  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 21:40 Заглавие: |
|
|
| Микрека си има три извода ,както си му е реда C (common) NO(normally opened) и NC(normally closed). Има и рамо ,което се пързаля по профилния диск ,въпроса е защо диска е такъв ,всъщност той се сменя лесно ,с два винта е фиксиран към оста на часовника ,не знам обаче ,дали има други в комплекта ? |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 10:28 Заглавие: |
|
|
Явно диска е за тройно тарифен електромер, но основата на часовника е за двойно тарифен.
Казваш че си го свалил от мястото му, а минавал ли е проверка?
Ако е минал проверка и пломбите с протокола са у теб - нямаш грижи с енергото- именно тяхната лаборатория го е допуснала в експлоатация. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 11:57 Заглавие: |
|
|
| Не съм го свалил аз ,ами те самите ,защото не работел (според тях) ,всъщност той нямаше захранване ,почти месец и го свалиха точно преди да възстановят захранването. Не ги знам дали смятат изобщо да възстановят двутарифното отчитане ,но това са 100 и кусур електромера и не е редно да правят този номер ,затова ще го върна ,пък ако се сетят -да дойдат да си го сменят ! |
|
|
 |
|