| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mhz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 10:44 Заглавие: Автоматично вдигащи и свалящи се прозорци на автомобил. |
|
|
Здравейте , искам да си направя ел. стъклата на колата да се вдигат и свалят автоматично. Но трябва да се направи така че да може лесно да се избира между автоматичен и ръчен режим. Аз съм го измислил обаче ми трябва малко помощ в схемата, че снощи 4 часа го мислих и не можах да го измисля. Та идеята е , при 1 натискане + задържане на копчето джама да си работи в ръчен режим с избираема позиция, а при 2 бързи последователни натискания на копчето да влиза в автоматичен режим и да слиза само докато не се спре от копчето или стигне края на водача вътре във вратата. Мислих:
с релета - не можах да измисля
с тригери - не можах
с тиристори - не можах
с времезакъснителна схема - пак не можах...
Явно не ми стигат още токаджииските познания за да го измъдря , така че съм отворен за всякакви идеи...
Поздрави  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 13:48 Заглавие: |
|
|
Обикновенно оригиналните управления работят с друга логика.
Като задържиш за определено време бутона системата влиза в атоматичен режим, а при по дълги задържания остава в ръчен режим.
(или май беше обратно )
Защо не копираш нещо готово. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
Mhz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 14:59 Заглавие: |
|
|
Да това също е идея , при едно натискане да тръгва автоматично да слиза , а при задържане на бутона по-продължително време да влиза в ръчен режим ) |
|
|
 |
boqn_zara Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 15:30 Заглавие: zdr |
|
|
Най-добре отиди до някоя автоморга и вземи готова схема с моторчетата с всичките джунджурийки там.Така само ще си усложниш живота.Вапреки че идеята ти е добра и има начин как да стане,някаде слушах, че некой е направил това каде искаш ти да направиш. _________________ Най-лошото е,че ударилите тока после нема как да му го върнеш. |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 16:09 Заглавие: |
|
|
| Отиди до някоя морга и си вземи оригинално управление...от Опел примерно работи точно по същия начин, който си описал.Най лесно и сигурно без да се блъскаш със мислене на схеми. |
|
|
 |
chaveto Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 19, 2010 5:59 Заглавие: |
|
|
При някой автомобили само стъклото на водача може да се вдигне и свали (авто.) до крайно положение. Останалите стъкла не го могат.
При мен всичките могат да слязат до долу сами а нагоре само предните могат да се затворят сами, задните трябва да държа бутона докато не се затворят. Това е при ланчия. На реното ми бутона е с две положения. При първото се движи докато държиш а ако натиснеш още отиваш на второто и стъклото отива в крайно положение нагоре/надолу. |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 19, 2010 11:42 Заглавие: |
|
|
| Ами питащият да беше казал каква му е колата. Ние да не сме гадатели. |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2010 22:35 Заглавие: |
|
|
"...с релета - не можах да измисля
с тригери - не можах
с тиристори - не можах
с времезакъснителна схема - пак не можах..." - а за процесор не помисли ли? _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2010 9:16 Заглавие: |
|
|
Ако е само до схемата, тези дни имам свободно време и мога да ви "драсна" една. Интересува ме:
1. Бутоните за стъклата на едно място ли са (между седалките) или във вратите, за да знам като един модул ли ще бъде или два?
2. Плюс или минус комутират?
3. Каква е консумацията на моторчето докато се движи стъклото и каква е когато се затвори?
Ако искате пишете ЛС, за да не раздуваме излишно темата. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
|