| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
matkauton Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 19:08 Заглавие: Thomsoon TM 9050 Смяна оптика. |
|
|
| Здравейте колеги. На въпросното малко касетофонче сменям оптика. Оригиналната оптика е TCP11TK2X. Поради това, че я нямаше налична сложих KSM213CCM. Пъроначално всичко заработи нормално прочете си диска. След това обаче забелязах че оптиката работи само обърната на обратно т.е Касетофона на обратно. Ако я изправя изобщо не вижда диска. Извадих оптиката подкарах я отвън същата работа ако я обърна с главата надолу работи перфектно. Смених всички лентови кабели и този за сигнала и този за моторите. Оходил съм платките за лоши спойки. Аз ли бъркам нещо потърсих във търсачката не намерих нищо. Осъмних се в оптиката - новата и я подмних с друга от магазина никакъв ефект. Ако веднъж фокусира диска и го прочете може да се изправи оптиката работи си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
matkauton Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 19, 2010 18:18 Заглавие: |
|
|
| Открих каква е разликата в това да я обърната обратно и права. Не е гравитацията както си мислех първоначално, а светлината. Ако осветя оптиката от долната страна и заработва. Монтирах светодиод от обратната страна да свети към оптиката и заработи нормално. Не мога да си обясня къде е логиката но проблема е решен. |
|
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 19, 2010 21:59 Заглавие: |
|
|
това не е възможно по скоро би трябвало да е обратното и невидимата част от светлинният спектър на светодиода би трябвало да попречи на работата на оптиката, а не да помогне и все пак честито |
|
|
 |
pepimaistora Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 23, 2010 9:12 Заглавие: |
|
|
| Май тея KSM213CCM всички са с проблем при мен мини уредбата е с същия лазер като я наклоня напред няма проблем даже чете гладко и надрани дискове а щом я сложа нормално да стои накъсва песните и стигам до извода , че тея китайчета са много зле направени. |
|
|
 |
|