| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
polaris Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 19, 2010 22:47 Заглавие: Стар автокасетофон - изгоряла подсветка на дисплея |
|
|
Здравейте,
Имам един стар автокасетофон PIONEER KE-2700B, вършеше си добре работата, но ту помнеше ту не помнеше радиостанциите. Та в опит да сменя батерията му нещо стана и изчезна индикацията на дисплейчето. Установих че под дисплейчето има малка крушчица с нажежаема жичка, която не свети, има и още 2 за подсветка на копчетата, от тях една свети. Може ли някой да помогне и да каже с какво да сменя тази крушчица за дисплея. Ако може точно модел/означение, тъй като не съм специалист. Не мога да кажа нищо за волтажа и др. подробности за крушката, няма и означения. Но ще мога да си я сменя, тъй като от ремонт в сервиз няма смисъл. Ще съм благодарен на всякакви мнения.
Последната промяна е направена от polaris на Чет Май 20, 2010 9:28; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2010 6:35 Заглавие: Стар автокасетофон - изгоряла подсветка на дисплея |
|
|
В магазина на "КАЦАРСКИ" има подобни микролампички за автоуредби. Само трябва много внимателно да се процедира при смяната им. Те са на спойка. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2010 8:07 Заглавие: Re: Стар автокасетофон - изгоряла подсветка на дисплея |
|
|
| Deliya написа: | | В магазина на "КАЦАРСКИ". |
То и при мене има,само дето сме му по на два-триста километра и двата магазина.
А питащия,като е тръгнал да търси подобно нещо да беше казал поне на колко волта са.
| Цитат: | | Имам снимки, но не мога да ги кача по никакъв начин, спам било. |
Има си специална тема по въпроса къде и как се качват снимки.Не че и трябват снимки де.
А иначе подобни крушки има във всеки магазин за части. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
polaris Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2010 9:30 Заглавие: Re: Стар автокасетофон - изгоряла подсветка на дисплея |
|
|
| Bojilov написа: | | Deliya написа: | | В магазина на "КАЦАРСКИ". |
То и при мене има,само дето сме му по на два-триста километра и двата магазина.
А питащия,като е тръгнал да търси подобно нещо да беше казал поне на колко волта са.
| Цитат: | | Имам снимки, но не мога да ги кача по никакъв начин, спам било. |
Има си специална тема по въпроса къде и как се качват снимки.Не че и трябват снимки де.
А иначе подобни крушки има във всеки магазин за части. |
Променена е темата. А като има във всеки магазин за части кажете поне как се води, как да попитам?  |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2010 9:40 Заглавие: |
|
|
| А ти поне да беше написал от къде си! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2010 9:54 Заглавие: Re: Стар автокасетофон - изгоряла подсветка на дисплея |
|
|
| polaris написа: | | Не мога да кажа нищо за волтажа и др. подробности за крушката, няма и означения. Но ще мога да си я сменя.... |
Хем не можеш да кажеш нищо,хем ще си я смениш сам.Тя така става тая работа.Занес го на някой,който поне малко разбира от електроника.Той ще си намери и каквото му трябва за смяната. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|