| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
revenue Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 18:59 Заглавие: Еднослойна платка в Cadstar |
|
|
Здравейте. Имам една схемка на Cadstar 10 и трябва да й направя еднослойна PCB платка. Идеята е че като дам "Transfer to PCB" ми дава възможност да направя най-малко двуслойна платка. В нета видях клипове за тази работа и там си имаше 1 layer PCB темплейт. Ако някой има темплейт за еднослойна платка в Cadstar 10 моля да го сподели или поне да каже трик с който да мога да махна рутирането в долния слой при двуслойната  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 20:59 Заглавие: |
|
|
Ръчна трасировка - става баш както искаш , може и на половин слой да я направиш .
Това е шега , но ако имаш пристрастия към дизайна на печатните платки и към електрониката по-скоро , забрави за тази опция .
Направил съм стотици различни платки , много от които са станали изделия в производство , някои в хиляден тираж и никога не съм ползвал автотрасиране . Много отдавна не ползвам CadStar , нямам инсталиран за да се опитам да помогна в случая . Може да го приемеш като OFF или да се замислиш над написаното .
Ако е първото , извинявай . |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 22:29 Заглавие: |
|
|
Отиваш в Settings>Routing Layers и забраняваш единия слой . _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
revenue Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 10:53 Заглавие: |
|
|
| Приех идеята и направих опроводяването ръчно макар, че ми отне доста време. Сега ако някой ми каже как да експортна графичния оригинал в изображение с хубава резолюция, за да мога да направя някой маркировки. Идеята е че това е курсова задача и трябва някой елементи да са с различни цветове, за да се класифицират по лесно. Аз го експортнах в PDF, но след това излиза малко изображението. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 11:21 Заглавие: |
|
|
С бутона Prt Sc и после в IrfanView, PhotoShop или там каквото падне не става ли? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 20:43 Заглавие: |
|
|
Разгледай , трябва да има падащо меню post process или нещо от рода ... Там се задаваше кой слой да се експортне ... Експортваш като *.EPS и пращаш в Corel . |
|
|
 |
|