| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 0:45 Заглавие: |
|
|
Попринцип при тези "консуматори" и нашия ток практиката показва, че е по-добре да е с импулсно захранване особено ако няма добър UPS. Друг е въпроса дали е оправдано от към парите. Аз лично никога не съм обичал импулсните захранвания поради проблемите който съм имал с тях и тока в БГ но за апаратури от тоя тип с обикновените трафове съм брал много ядове като "премигне" тока. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 8:21 Заглавие: |
|
|
| Според обясненията за ефекта който получаваш, възможно е да си объркал изводите на LM317, защото не са като на тривиалните триизводни стабилизатори (и аз съм го правил). Радиатор имаш ли? 317 има и температурна защита. |
|
|
 |
skuller Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 8:41 Заглавие: |
|
|
за изводите няма начин да съм ги сбъркал защото ме марзеше да запоявам и зех готов модул .. а за радиатор .. имам .. и то доста солиден от стар монитор като имам време ще го снимам |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 10:31 Заглавие: |
|
|
| Според мен греенето идва от голямата разлика между входното и изходното напрежение на LM317, от там и голяма разсейвана мощност. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 11:50 Заглавие: |
|
|
Да и аз съм на това мнение. Линейните стабилизатори не са особено подходящи за тези цели. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 11:59 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | зех готов модул .. а за радиатор .. имам .. и то доста солиден от стар монитор |
Предвид че трябва да разсее (18В-5В)х(2х1.5А)= 40W /колкото мощността на монитор/ ще му трябва и вентилатор ,в даташиита на LM317 Pd max=20W на чип съвсем на границата си . Прочети какво са ти писали eler,DJ69VN,RC за необходимите ти 2х7.5 W ще разсейващ повече от 40W , всичко е на границата и ще ти трябва вентилатор.
Можеш да преоразмериш адаптера за 18В ,така че да стабилизира на 5В ,обикновено става с промяна на стойността на резистор в делител на напрежение В ОБРАТНАТА ВРЪЗКА .Можеш да го захраниш и от компютърно захранване.
Успех.
Последната промяна е направена от Techmaniac на Съб Май 22, 2010 13:02; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
skuller Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 12:23 Заглавие: |
|
|
мерси много за съветите
преди малко пробвах с един аксес поинт който е на 12 в и от раз си тръгна но неговата консумация е 0.2А при 12.04 волта
ще пробам с делител на напрежение и като успея (или направа някоя беля ) пак ще пиша |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 12:26 Заглавие: |
|
|
Какъв делител?! Не се занимавай с глупости особено тия който са не 5В почти винаги някой от чиповете им се храни директно от 5 те волта и са податливи на изгаряния от нестабилни захранвания... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 12:56 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Какъв делител?! Не се занимавай с глупости |
Делителя в обратната връзка / повечето адаптери за лаптопи са изпълнени като обратни стабилизатори / няма особени проблеми да се преозмери делителя на обратната връзка така че вместо на 18 В ,да стабилизира на 5В трябва да се намали пропорционално стоиността на т.н "горен " резистор. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2010 13:14 Заглавие: |
|
|
| То ако захранването за лаптоп може да се свали до 5 волта, в такъв случай тази платка с двата 317 направо отпада. Пък ако не стане, както писах по-горе - най-обикновен трансформатор с 6 волта на вторичната и 317-ките няма да греят толкова. |
|
|
 |
|