|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2010 23:26 Заглавие: Плазма LG 42PC3RA - проблем в инверторите. РЕМОНТИРАН. |
|
|
MODEL № - 42PC3RA-ZJ
PRODUCT CODE: 42PC3RA-ZJ AEULLJP
Това нещо имаше два проблема. В захранването - него го оправих. Имам обаче и проблем в инверторите. Двата предпазителя, за 60-те и 185-те волта са на 4 ампера. Този за 185 волта е изгорял и след него имам късо съединение. Платката е многослойна и разпояването няма да е най-приятното нещо на този свят, та въпроса в общи линии е следния - струва ли си да се боря с платката, или е по-разумно да търся направо нова платка? Това е лявата платка, ако застанеш зад телевизора.
На платката имам две лепенки със следните надписи:
6871QYH953A
YSUS
PD42066J047154
и
(P)YPPD - J018E
(L)LG6609-62187
(S)4921QP1041B
Имам и следните чипове:
LM2585S
74AC541
MM74HC
при това не броим тези под радиатора - радиатора още не съм го свалил.
Трябва ми схема, съвети, и при късмет цял блок от същия модел телевизор, ако някой колега разполага с такъв, на който е пострадала матрицата например.
пп. В момента свалям единствената схема на LG плазма, 42 инча, която намерих във файлообменника, така че ако се окаже тя просто игнорирайте думите ми за схемата. Като я сваля ще я огледам и ако се окаже тя ще си редактирам темата. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Чет Юни 03, 2010 14:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2010 23:35 Заглавие: Re: Плазма LG 42PC3RA - проблем в инверторите. |
|
|
Сменя си се хибрида.Имам го на склад постоянно.
Мога да ти доставя и целия модул,но нема смисъл. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 14:12 Заглавие: |
|
|
Темата може да се счита за приключена. Дефекта се оказа това, което написа Божилов. Аудиохак - благодаря за линка. Свалих си точната схема. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|