| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 8:36 Заглавие: TB Samsung 32Z306T chassi S62B как да тествам отклонителния |
|
|
TB Samsung 32Z306T chassi S62B беше изгорял краиния транзистор FJL6920YDTU смених го с 2SC 5446 защото имах такъв но се оказа и ТХО е дефектно, засега не намерих такова но при Кацарска го е имало за 90 лв. но преди да го взема,как мога да тествам отклонителния блок,защото имам съмнения че не е в ред смолата която е залят цялата е напукана и падат от нея парченца и ако и тя е заминала няма да се прави.Благодаря.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 8:57 Заглавие: |
|
|
Това че се рони смолата нищо не значи.Напиши номера на ТХО и ще се види какво има какво няма.А иначе според мен не може да се получи толкова много неща да гръмнат наведнъж.... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 9:08 Заглавие: |
|
|
Аз мисля че най добрата проба ще е ако включиш отклонителната система на здраво шаси. Меренето на индуктивност и съпротивление в този случай може да те подведе. И не сваляй системата от кинескопа преди да си сигурен че е заминала!
А за смолата както каза колегата нищо не значи. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 9:17 Заглавие: |
|
|
FUH32V001B трябва да е неговото.Имам го с няколко дни доставка и цената е по-смислена от 90лв.
Другото което слагат е FUH29V002 и е спрявно от производство. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 11:17 Заглавие: |
|
|
TXO е FUH29V002 a отклонителната система e мерих има индуктивност някаква,но преди няколко месеца на друг ТВ бобината даже работеще и след 1-2 часа постепенно свиваше образа пак беше слим но 29",така и не намерих за да я сменя,така че предполагам и за този няма да намеря,а толкова напукана смола според мен може да се получи от греене.
А според собственика на ТВ от извесно време като го пуснел е свистяло,църкало и припуквало после си тръгвало нормално.  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 11:26 Заглавие: |
|
|
002 по всяка вероятност няма да намериш.Мога да ти доставя V005 което би трябвало да става на негово място.
Бобината можеш да я тестваш само на шаси за да си 100% сигурен. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 11:54 Заглавие: |
|
|
В момента нямам здраво шаси но при първото което ми доиде ще пробвам.Благодаря.  |
|
|
 |
|