Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Asus Eee 1001HA & Bluetooth

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 22, 2010 12:18    Заглавие: Asus Eee 1001HA & Bluetooth Отговорете с цитат

Здравейте. Някой отварял ли е въпросния нетбук, или ако има линк към сервизмануала му. Интересува ме възможно ли е безболезнено да му се вгради блутут, тъй като има опционално такъв, но въпросния модел е без. Знам че най-лесно е с едно мини блутут адаптерче в USB-то, но се губи един от 3-те USB-та, а и по принцип ме интересува как е решен варианта с вътрешен блутут адаптер. Евереста дава като дъно - 1005HA.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
longgo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 30, 2010 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм спец по електроника но аз имам 1000Н модела и си купих от този китайския тъч скрийн дето идва с един малък USB хъб. Може само хъба да си купиш ако искаш и да си вкараш модулчето вътре или да си купиш от 1000Н само блуту модула и да го закачиш на място вътре, но това не е кой знае какъв плюс. Според мен по добре е да си имаш 3G,и WiFi вместо блутут. Smile
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 01, 2010 14:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, ами че той си има Wi-Fi, даже има и n-стандарт. Относно "закачането" на блутут-а вътре, мисля че не е много лесно ако няма предвиден слот. За 3G, малко съм скептичен, имайки предвид цените....

P.P. Тук - http://tnkgrl.wordpress.com/2007/11/28/modding-the-asus-701-eee-bluetooth/ - има някакво решение на въпроса. Но докато е в гаранция не ми се запоява по дъното.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 05, 2010 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес лееекинко му открехнах капачето и се видя че на дъното не е запоен куплунга предвиден за Bluetooth-a , а и има празни места за доста елементи около него. Така, въпроса е приключен. Ще се ползва външно Bluetooth на USB. Относно как се разглобява - http://www.youtube.com/watch?v=yehHh0GmnU0 и тук има за подобен модел - http://netbookitalia.it/asus-eee-pc-1101ha-smontaggio-componenti-hardware.html
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети