| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KONE Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 30, 2010 21:44 Заглавие: Въпрос за асансьор |
|
|
Редактирах съобщението си за да е по-разбираемо. Ако той реши да я премести обратно в just talking - тогава може да махне това съобщение което над 'Здравейте'.
Здравейте - както повечето знаем - асансьори се намират на много места - блокове, хотели, много етажни паркинги и молове. Предимно повечето асансьори се управляват от компютърна система с релета.
Нещото което съм забелязал е че по някой път асансьорите се развалят и копчетата им не светят и самите индикатори на кой етаж са не светят също. Също така съм виждал как цяла група асансьори не работят - например 2 наведнъж. Предполагам че това е може би защото програмата блокира, но не съм сигурен. Някой знае ли защо така става? Все пак ми е интересно.
Мерси. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 30, 2010 23:52 Заглавие: |
|
|
Може да е спрял тока, да е изгорял някой бушон или някой да му е дръпнал шалтера... _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
|
 |
KONE Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2010 0:21 Заглавие: |
|
|
Не, не е от това, лампите му светят вътре (които осветяват самия асансьор) - така че не е от тока, нещо до компютъра е сигурно.
А и пишеше че е развален, така че не му е дърпан шалтера. Вратите бяха отворени защото някой е бил заседнал вътре вероятно. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Май 31, 2010 8:27 Заглавие: |
|
|
Лампата която осветява "кабината" е на отделен предпазител от тези който са за оперативните вериги.  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
KONE Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2010 14:40 Заглавие: |
|
|
| Да, но на него си пишеше че е развален, а и веднъж видях как 2 не работеха и на следващия ден техника ги оправяше. Та възможно ли е компютърната система да забива и така да прави? Или защо се получава така? Какво става най-често за да засяда такъв тип асансьор (с такова упавление)? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2010 15:17 Заглавие: |
|
|
Съгласно наредбите асансьорите се поддържат от съответна фирма, обозначена на стикер. Какво и защо не работи и в какви срокове се ремонтира - към тях. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|