| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2010 18:22 Заглавие: Philips CP90 - TXO |
|
|
| Я който се е занимавал повечко с филипси да каже. Пристига днес тоя сандък с надуто ТХО. Свалих го, пускам ТВ, но нито светодиода светва, нито на двете цифри се изписва нещо. На базата на крайния на ТХО-то идват импулси. На кварца на процесора (TMP47C432P-8187) няма нищо, захранване има. Нормално ли е това или има и още нещо около процесора? Струва ли си да взимам ново ТХО ако има вероятност от още дефектирали скъпи елементи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2010 18:46 Заглавие: |
|
|
Така се държи,но виж това за генерациите на кварца ми е доста съмнително.Никога не съм гледал какво има на кварца,а и не би трябвало да е така,както описваш.
Е па вземи едно ТХО де-то това се налага редовно,а не е и скъпо.Дори и да излезе процесор-утрее ще го сложиш на друг.Все пак не говорим за някое екзотично ТХО.Имам на склад. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2010 19:18 Заглавие: |
|
|
| Така и ще направя, има китайчета по 10-ина лева, колкот изкара. В интерес на истината досега на 14 и 20" не съм имал проблеми. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2010 19:26 Заглавие: |
|
|
Ами поразгледах схемата.Гледай B58 на схемата и ще ти стане ясно защо става така.И по-малко слушай академичната ловешка мисъл. Според мене всичко си е точно и с подмяната на ТХО ще си решиш проблема. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2010 21:16 Заглавие: |
|
|
| На 37 крак на процесора(B58) - 0 волта! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2010 21:59 Заглавие: |
|
|
Именно де. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2010 10:40 Заглавие: |
|
|
| Днес получих новото ТХО и още със слагането му ТВ си заработи както се полага. Има само една забележка, че ТХО-то е малко дефектно, няма ускоряващо напрежение на извода му. Сега ще опитам по схемата на SONY да взема от колектора на крайния транзистор ускоряващо, ако не стане - ще го връщам. |
|
|
 |
|