| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 14:12 Заглавие: |
|
|
Точно с рапица са засадени полетата близо до мястото ми и третирането и с химикали ми унищожи пчелите . Нямали приозводителите голяма сметка от рапица ,но на нея неналитат крадците и така им се запазва реколтата пък и нали сега е модерно да се ръгат евтини раститрелни мазнини в млечните продукти. Това за тютюна не го бях чувал , но има на какво да научи човек за земеделие в техничевски форум . _________________ Иво Банов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 01, 2010 21:33 Заглавие: |
|
|
пич аз съм пчелар - наи лесно можеш да се разбереш със пчелар
кажи на комшията си че ако не си махне кошерите някоя студена вечер ще им махнеш капаците - ефекта е (на сутринта с лопатата в канала)
и ще ги махне но го изчакаи 3-4 дни защото не може да ги махне веднага |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2010 17:11 Заглавие: |
|
|
| Бях чел съвети на някакъв американец, как да си опазим басеина от пчели. Разтваряш 1/4 куб. см. препарат за миене на чинии (малко за да не ги умориш веднага) в 1 л. вода и с разтвора пръскаш пчелите които се навъртат наоколо. Те след това комуникират с другите от кошера, че мястото не е добро за посещение и за известно време се отърваш от тях. Не знам доколко ще работи това в твоя случай, но нищо не пречи да опиташ. |
|
|
 |
evgenyiy1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2010 18:24 Заглавие: |
|
|
За да добиетe представа колко далеч са кошерите от вкъщи пускам тази http://yfrog.com/16dsc00485pj снимка. Правена е от банята вкъщи има мрежа и качестото не е перфектно за което съжалявам.
Последната промяна е направена от evgenyiy1 на Пет Юни 04, 2010 19:41; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2010 19:09 Заглавие: |
|
|
| evgenyiy1 написа: | | За да добиета представа.... |
Райд на воля  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 05, 2010 4:15 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | кажи на комшията си че ако не си махне кошерите някоя студена вечер ще им махнеш капаците | навлизане в частен имот без съгласието на собственика па после и унищожените пчели . Врагове до края на дните с комшиятя . Ако имаш овошки се престарай с ПРЪСКАНЕТО и времено ще имаш мира , но пчелата се възпроизвежда бързо . Същия ефект ще има и от половин буркан с мед ,и вътре десетина грама от препарата. Жал ми е за невините пчелички. При такава близост в населено място повече от 2 кошера немогат да отглеждат и жалба до местната власт може и да има ефект след като е опитано да се разберете като съседи . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
gguest Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 05, 2010 20:44 Заглавие: |
|
|
| Устройството за пропъждане на пчелите е най- обикновен мултивибратор, работещ на 82 килохерца. Ултразвукът дразни пчелите и ги пропъжда. Възможно е обаче да стават по- агресивни, особено в съчетание и с други причини. |
|
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2010 13:34 Заглавие: |
|
|
| купи си въздушна пушка и цели от (зад мрежата) банята по корпусите (пчелите ще се побъркат да жилят и тои сам ще ги махне) |
|
|
 |
|