| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jecho Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2010 22:50 Заглавие: LCD PHILIPS 26PF4310/10 ch:LC4.3E AA -захранване (от мълния) |
|
|
Проблема за сега е в блока за захранване PLCD170P2.Изграден е от три кръга:дежурен режим_TEA1533AT; основно захранване_TEA1601T;и прекондиционер_L6562D (за последното наименование не съм сигурен )Предпазителя е здрав,има +320V на кондензатора,но няма дежурно захранване и от тук нататък нищо.Открих овъглен smd резистор свързан м/у 4 извод на импулсния траф и 14 pin на TEA1533AT.Също и едно диодче м/у2 извод на импулсния траф през C130 100mF/25V към оптрона дава признаци за пробив(в двете посоки дава по 135 ома).Та проблема е, че не мога да разчета каква е била маркировката им.Имам уж пълен сервис мануал 26Mb,но най-важното (схемата на захранващия блок) липсва.Много моля,ако някой колега има информация за горните два елемента да я сподели.Още по-добре ще е ако се открие схемата на захранващия блок.Прилагам снимки на платката му.
 _________________ Ако не можеш да го оправиш, то поне не го разваляй още повече. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 7:49 Заглавие: |
|
|
| Виж това в "атача" няма ли да свърши работа. |
|
|
 |
Jecho Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 9:13 Заглавие: |
|
|
mteddy,благодаря за бързата реакция и схемата,но няма да ми помогне защото стойностите на другите елементи се различават приблизително 10 пъти от моето захранване.Едната цифра на smd резисторчето е 1,но дали е първа или последна може само да се гадае,защото останалото е овъглено. _________________ Ако не можеш да го оправиш, то поне не го разваляй още повече. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2010 10:06 Заглавие: |
|
|
| TEA1533AT със сигурност е заминала, те имат типично свързване , та ка че едвали елентите биха се различавали 10 пъти |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2010 10:11 Заглавие: |
|
|
| SMD-то Ти е 1к.ом или 1001, а диода си е нормален- става въпрос, че дава нормални показания. Имам същият на масата. Сподели от къде да сваля схемата за ,която говориш. Аз купих ново захранване, но сега имам проблем със звукът. |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
|
|
 |
Jecho Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 11, 2010 22:24 Заглавие: |
|
|
emo-evropa,би ли споделил от къде взе захранващия модул и на каква цена,ако не е тайна.Аз си поръчах чипа за дежурния режим TEA1533AT обаче ще дойде след една седмица,а не се знае дали няма да изскочат и други поражения. _________________ Ако не можеш да го оправиш, то поне не го разваляй още повече. |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 12, 2010 1:19 Заглавие: |
|
|
| Захранването го купих от Румен, при бившият сервиз на В. Търново при вагон ресторанта . Цената на лични!!! |
|
|
 |
|