| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2010 19:23 Заглавие: Схема за светодиоден волтмер за мрежово напрежение |
|
|
Някой да е правил такава схема? Трябва ми следното. Да показва примерно от 100 до 250 или повече волта с няколко светодиода. Не ми трябва супер точност просто да се орентира човек. Мислех варянт със спецелизирани чипове то си работи но иска и захранване (галванично разделено) за тях и става много обемно. Мен ме интересува нещо от рода на няколко светодиода и няколко елемента да може да се вгради в разклонителя и най вече да може да е постояно под напрежение. Приемам всякакви акъли Както има такива китове за автомобилни акумулатори да показват с 3 диода и схемата е 3 транзистора и няколко резистора. За жалост не намерих такъв кит за сглобяване иначе изобщо нямаше да се занимавам.
p.s. Нещо от тоя род... http://www.brighthub.com/hubfolio/swagatam-majumdar/articles/65183.aspx Но тази доста ще трябва да се преработи за директно пускане към мрежата и незнам колко ще работи стабилно. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 1:49 Заглавие: |
|
|
Има и малки трафчета,а ако им сложиш и ценер ще се повиши точноста.Незнам дали има толкова високоволтови ценери за директно включване _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 8:23 Заглавие: |
|
|
Траф няма как да сложа. Тази схема за колонките трябва да пробвам да я по-бъзикам... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 18:27 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | че масата е обща и за захранването и за меренето. |
Така няма да работи ,изправи мрежовото по схема с удвояване и два кондензатора за да се разделят масите ,естествено делител преди това 1:100 ще е добре ,с един тример ще тарираш показанията. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 18:58 Заглавие: |
|
|
Искаш да кажеш да има потенциал м/у IN- и VCC- .
Объркал съм се ... ама то и то едно описание.. Значи има си 4 извода +9V,GND, IN-, IN+ . Където IN- & GND са съвсем отделни.. Досега не ми се беше налагало да вързвам точно такъв модел. Чудя се ако му изправя 9те волта по стандартна схема с кондезатор резистор ценер.. и отделно с грец и делител за входа дали няма да се получи? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 20:17 Заглавие: |
|
|
Като гледам последната схема неможе и дума да става за супер точност-0,1% Ако искащ можеш да му добавиш и памет с дата и час и да караш енергото да ти намалява сметката за ток  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 20:39 Заглавие: |
|
|
Изобщо не се гони точност.. идеята беше да се види приблизително и ако нещо вече се наложи ще меря на място с уреда.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|