| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2010 17:39 Заглавие: Бай пас на имобилайзер Вектра 1997 1.8 |
|
|
Здравейте,
писах във форума на опел фен клуб, но реших и вас да ви питам.
ще слагаме на един познат с вектра 1997 1.8 аларма от тези с който може да се пали колата от разстояние.
Къде мога да открия инфо за деактивирането или заобикалянето на фабричния имобилайзер на колата.
До колкото разбрах се префлашва някакъв епром в еку-то и се елиминира, но няма ли начин имобилайзера да се запази, а само при запалване от от алармата да го деактивира?
Има ли вариант да се изкопира кода в момента на предаването му от транспондера към еку-то и с някое микроконтролерче да се симулира предаването?
Благодаря предварително! _________________ Дървени щори |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2010 20:30 Заглавие: Re: Бай пас на имобилайзер Вектра 1997 1.8 |
|
|
Здравей,Калине!
Това,което искаш да постигнеш като краен ефект,може да стане.Но това по-долу не го разбрах.Кой код искаш да симулираш?От оригиналното дистанционно на колата или от алармата,която ще монтирате.
| kalin написа: |
Има ли вариант да се изкопира кода в момента на предаването му от транспондера към еку-то и с някое микроконтролерче да се симулира предаването? |
Ако няма да правите и чип тунинг на колата,съветвам те,в никакъв случай не флашвайте ECU-то. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2010 22:52 Заглавие: |
|
|
не съм се изказал правилно.
идеята ми беше следната:
когато ключа си предаде кода към приемника, той го изпраща към еку-то. Та възможно ли е точно това което приемника изпраща към еку-то да се симулира.
Чиптунинг няма да се прави. _________________ Дървени щори |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 1:36 Заглавие: |
|
|
Има такива микроконтролери за вагените съм виждал-за опелите незнам.Принципа е следния-като дадеш на контакт екуто изпраща въпрос към имото ,то проверява ключа и връща отговор.Няма ли да е по лесно да залепиш чипчето за бобинката и да си го разпознава колата като я палиш от разтояние?На по новите опели ако колата не е откючена с дистанционното не можеш да я запалиш.Винаги можеш да измислиш някакъво друго имо за предпазване от крадци -примерно ако се отвори вратата тогава да се задейства и да трябва да го изключиш ,а от разтоявние като я палиш не. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 9:46 Заглавие: |
|
|
Идеята ми,за решението на задачата,е същата като твоята.Но това ме съмнява силно.От коя година например? | ivanovbg написа: | | ...На по новите опели ако колата не е откючена с дистанционното не можеш да я запалиш... |
Вижте тези снимки:

Първата отляво надясно,е общия изглед на ключ от Opel,с бутоните за отключване заключване.Нищо особено,освен че предавателя командва само централното заключване,но не и immo-то.
На втората снимка съм показал,как се разглобява ключа.Не е трудно.Където е червената черта,пъхаш нещо плоско и буташ по-посока на черните стрелки.
На третата снимка е показан вече разделеният ключ.Посоченото със зелените стрелки в основата на ключа,е управлението на immo-то.Повече от ясно е:с него колата пали,без него не.
Immo-то на колата може да бъде активно и неактивно(средно положение няма) и се изключва софтуерно,без да се закача ECU-то.При теб е активно-не правиш нищо повече.
Идеята:това от ключа го сваляш(много внимателно) и поставяш до приемника на immo.А приемника управляваш с алармата.И immo-то си работи напрактика без да закачаш системите на колата. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2010 19:58 Заглавие: |
|
|
Да ти кажа незнам но направи проба на някоя.Влез вътре заключи с бутона на дистанционното и пробвай да запалиш.Би трябвало да не запали или да почне да свири един скрит клаксон и след няколко минути да угасне . _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2010 23:29 Заглавие: |
|
|
Какво ще разбера с този опит? _________________ Дървени щори |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 05, 2010 7:25 Заглавие: |
|
|
Калине,аз не разбирам много това желание да се монтират аларми с дистанционно палене.Какъв е смисълът?По този въпрос може да се почне дискусия,която да продължи до догодина,мнения-хиляди,основателни причини за тази екстра-според мен никакви.Освен ако собственикът не е бандит,задлъжнял наркодилър или нещо подобно.Да очаква да го гръмнат,та заради това да си пали колата от 30-40 метра...Монтирането на аларма от този тип е свързано с доста бъркотене по елсистемата на автомобила,което едва ли ще се отрази благоприятно върху работата и дори и при перфектен монтаж!Знам какво ще се изтъкне като повод-да си запалиш колата 10 минути преди да излезеш от дома,за да се постопли парното,да размрази стъклата през зимата.....Е,да,ама ако веднъж тази кола я забравиш на скорост?Да,може да се сложи и датчик за включени скорости,знам,ама струва ли си всичко това?Според мен обмислете още веднъж реалните ползи и преценете.Иначе това,което съветва termin_6 е един много добър начин поне имото да не бъркотите!Ако разбира се ключът е от този тип. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 05, 2010 7:32 Заглавие: |
|
|
| kalin написа: | | Какво ще разбера.... |
дали алармата няма да изгаси колата след малко ако я запалиш дистанционно.И би трябвало да имаш и защита ако колата има проблем и не запали и ако е оставена на скорост. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
|