|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 05, 2010 0:46 Заглавие: |
|
|
Смени кварца, колкото е там-4,43 или 8,86MHz. преди година имах такъв дефект, но не помня марката и модела на телевизора. Веднага се сетих, че може да е от кварца-мръднала честота. На някои програми ефектът беше такъв, като твоя-объркана цветова синхронизация, а на други нямаше цветно.
Ако не излезе от кварцовия резонатор, виж ел.кондензатори в захранването-пулсации? А също и тези покрай декодера. Имах подобен случай на JVC през януари-пулсациите на един 100мкф в захранването бяха 5V! Като го смених, всичко се оправи.
При теб чистотата на цвета е запазена, така че няма причина да мислим за размагнитване.
При система СЕКАМ на руските сандъци този ефект го виждахме доста по-често на времето. Но там и дефектите бяха съвсем други.
Ако хванеш осцилоскопа, вероятно ще видиш синия сигнал на червения ВДУ и обратно.
Възможно е и от дъмпа да бъде. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 05, 2010 5:38 Заглавие: |
|
|
Да довърша темата: все пак излезе от размагнитването - позистора е напълно прекъснал, а как се е намагнитил така "идеално" че не беше на петна не знам - така не ми се беше случвало и ме заблуди. Сложих друг позистор, оправих разменените кабели и е съвсем наред. Благодаря на всички, дали мнение. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|