|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
smokee Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 8:01 Заглавие: Помощ за ремонт на дрелка |
|
|
Развали ми се пусковия бутон на дрелката ,закарах я в един магазин и ми дадоха друг ,не същия но подобен бутон с малки разлики,който влиза в мястото на стария и продавача каза,че ще стане с него,но кутийката за реверсен ход на дрелката,която е върху пусковия бутон щяла да отпадне ( няма да работи с новия бутон). Казах му добре,не ми трябва реверс,само в една посока ми е достатъчно да работи. Смених бутона,но кабелите на четките минаваха през реверсивната кутийка върху стария бутон. Изкарах ги от нея и я махнах,но искам да не минават през новата кутийка на новия бутон а да отиват направо към четките. Свързах ги така ,затворих я но се чува едно бучене и не върти дрелката. Някой може ли да помогне ?
ето една ориентировъчна снимка на дрелката:
http://img688.imageshack.us/img688/9919/dsc02061ht.jpg _________________ Aко не можеш или не искаш да помогнеш - то поне недей да пречиш |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 10:18 Заглавие: |
|
|
А сигурен ли си че връзваш правилно кабелите?
Почваме от единия край на ключа и ги нареждаме така:
ключ - извод1 първа статорна намотка, извод2 първа статорна намотка-четка1, четка 2 - извод2 втора статорна намотка, извод1 втора статорна намотка - ключ. Ако на едната статорна намотка си обърнал полюсите може да се получи този ефект - бучи но не върти. Внимавай много с това обръщане на полюсите че някои типове двигатели са склонни да развиват свръхобороти при такова свързване. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|