| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 11:15 Заглавие: LG RE-21FB50rx ch MC-019a - тъмна полоса |
|
|
Т.в то дойде без вертикална развивка.На местото на J 136 бяха сложили една индуктивност 10mh махнах я въпреки че беше здрава и вертикалното тръгна.B+ беше 112.5в.Махнах едно съпротивление което беше на първи крак на SFE110 къмB+ и си стана 110в.Сега работи нормално но ако сложа контраста на 90% на някои програми като се появи картинка с много бяло брави една тъмна полоса по средата /не винаги/.Какво още да махна да да се махне и тазиу полоса или тоя модел си е така.
P.S Сменил съм всички C 4.7мф на 250 в .,всички конд около вертикала и самия вертикал.
Между P301A/единия край на развивката /и 2крак на чипа за верт LA7840
Полосата е хоризонтална ,като че ли не достига напрежение или по ABL но всичкинапрежения са в норма и без пулсаци. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 12:40 Заглавие: |
|
|
Имал съм подобен (д)ефект от ниски хор.синхро импулси . Не си спомням марката на ТВ-то,но дефекта беше подобен. _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 11:49 Заглавие: |
|
|
| Пепи, обърни внимание дали дефекта се получава постоянно, или само при първоначално стартиране на телевизора. Ако е второто и чертата е разфокусирана - кинескоп. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 12:39 Заглавие: |
|
|
Не дефекта много прилича все едно че си пуснал телевизора през лампа .
Обаче клиента минаваики да види до къде са стигнали нещата се разяри че съм сложил един друг телевизор върху неговия и вдигна скандал че съм го одраскал и аз след кратко размишление дали да му го ударя в главата или нещо по свирепо му го връчих и го посъветвах по най бързия начин да се изнася ,така че тази тема може спокойно да се заключи изтрие или не знам...... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 13:27 Заглавие: |
|
|
| Между телевизорите, които са един над друг, слагам парчета балатум. Принципния въпрос е: къде е мястото на клиента. |
|
|
 |
|