| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2010 17:15 Заглавие: Дистанционно за TV SVA D2128 |
|
|
Tърся какво дистанционно му пасва и начин за отключване. Състав: CPU - ST92T195D7B1 (IC101), памет 24C08 (IC102), видео STV2248C (IC201). _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tzanko Todorov Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2010 17:24 Заглавие: |
|
|
FRC 4088. Вход сервиз: Sleep -> Menu -> 8655.
За отключване пробвайте 3 пъти PP. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 19:57 Заглавие: |
|
|
За да не пускам нова тема - горепосочения модел телевизор работи с едно такова дистанционно (модел 725)
Но с него май не може да се влиза в сервизен режим? Така ли е или аз бъркам? Всеки случай не излъчва с едновременно натиснати "Sleep" и "Menu". _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 20:14 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | .... Всеки случай не излъчва с едновременно натиснати "Sleep" и "Menu". |
Това не знам от къде е взето .
Малко са шаситата (и марките) при които комбинацията е с два едновременно натиснати бутона от пулта.
Още по-малко са неоригиналните пултове които поддържат подобна възможност.
Показаното на картинката е за шасита от типа TV2K.
При някои от подобни "оригинални" пултове под бутона Stop на празното място има бутон за влизане в сервиз.
Алтернативи по този въпрос са писани не веднъж.
Друг е въпроса - к'во от това?
Та въпросния телевизор с това от картинката ли работи или с друго приличащо на него? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 20:21 Заглавие: |
|
|
Единствено няма надписа 725, но от "Сандро" са го дали изрично като 725 - иначе няма скрит бутон - отварях го. Телевизора работи с това дистанционно - малко "синее" картината та ми се щеше да го настроя.
Иначе това намерих за влизане в "сервиз":
2.1 бутон SLEEP/CLOCK/ задържаме и натискаме за кратко MENU.
2.2 Кода е : 8655
2.3 Прелистване на сервизното меню с бутона WOFER
2.4 Излизане с бутона PIC. MODE _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 20:28 Заглавие: |
|
|
Да няма - е напълно възможно, а сега нещо не ми се рови да издирвам кое е баш. Явно има и "тако и вако", което е нормално при тази "марка".
Ако в пулта има схема в нормален корпус - коя е, или една снимка около чипа (от двете страни, независимо в какъв е).
Ако си свалиш това и разгледаш за какво стават номерата FRC2491 и FRC4088 вероятно може и да се досетиш на къде бия.
Edit:
| Цитат: | | 2.1 бутон SLEEP/CLOCK/ задържаме и натискаме за кратко MENU. |
Това не означава, че трябва да са натиснати и двата.
Това което си намерил НЕ СЕ ОТНАСЯ за пулта (и шасито) който си посочил.
Кашата се задълбочава. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 20:36 Заглавие: |
|
|
Вътре "схемата" е "капка" и няма име. Снимка ще мога да кача по- късно, ако има смисъл. Иначе не схванах добре идеята от екселския файл - освен ако не е, че не става с това дистанционно за да се влезе в "сервизен".
П.С. Ако начина е друг как трябва да стане - не открих друго? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 20:40 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | ...ако има смисъл. Иначе не схванах добре идеята от екселския файл - .... |
След като съм го написал - за мен има смисъл и ще ми даде някакво инфо за размисъл.
Във файла разбра ли, че има линкове към картинки, или - не? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 20:59 Заглавие: |
|
|
Не бях видял, че има линкове, сега ще проверя как е.
Да, видях ги - това е същото като в един компресиран файл със снимки на дистанционни и съответните FRC, които са им еквиваленти. В случая за мен е от значение дали с това с което разполагам ще стане "сервиза" - и ако не - да търся друго решение.
П.С. ето снимка:
 _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2010 21:27 Заглавие: |
|
|
ivankrivodol, пратих те там за да погледнеш нещо (защото сами не го правите, въпреки усилията които полагам да ви облекчавам) и то е:
-като погледнеш оригиналните пултове които се заместват от посочените наши би трябвало да видиш, че и при двата комплекта има пултове в същата кутия и достатъчно близки визуално
-двата пулта - нямат нищо общо като начин на работа (затова са ми картинките които искам на платката, въпреки, че еди какво си ...)
-това което сочиш като сервиз - няма как да стане с пулта който казваш, че работи с телевизора - най-малкото защото "няма въпросните символи". Поне това не ти ли прави впечатление?
-допускам обаче възможността в твоята кутия да е затворена друга платка (и заради това искам картинки от вътре).
-за да стане ясно как е сервиз и дали ще стане с това което разполагаш - трябва да се изяснят нещата с какво наистина разполагаш.
А за начина (ако шасито е TV2K и пулта е този който сочиш ) за сервиз при тази комбинация (която не е посочената от теб по-горе) все си мисля, че е достатъчно да напишеш в търсачката FRC2491 примерно и съм сигурен, че ще излязат достатъчно теми за алтернативни начини (с други пултове) когато в "оригиналния" го няма скрития бутон.
Edit: Сега видях снимката която си качил впоследствие.
Шасито трябва да е от сорта на TV2K и пулта е този (само дето е икономисан сервизния бутон).
Търси алтернативите - пулт от шаси на Беко 12.1, код от универсален на Виза (писал съм по въпроса), има номер на пилот и съответен наш който масово се ползва за това шаси въпреки, че не е това което трябва защото някой е повлякъл крак, че "ставал" (mitachi е качвал картинка не веднъж) и т.н.
Съзнавам, че част от начините за които споменавам си е напълно загубена кауза, но може пък ...
Няма да споменавам, че имаме сервизен такъв пулт, както и другите алтернативни наши номера - ясно защо. |
|
|
 |
|