Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема на "error" модула при ксенон системите

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
caby
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 12, 2010 17:09    Заглавие: Схема на "error" модула при ксенон системите Отговорете с цитат

Здравейте колеги.Имам ксенон система монтирана на автомобила,но тия модули са ми много големи и не ми се събират във фара.Желанието ми е да ги направя по компактни и да разбера каква им е схемата.Моля ако някой от Вас има на представа от този модул да си даде мнението.Предварително Ви благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Юни 13, 2010 22:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да бе написал малко марки, модели, снимки ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
caby
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 14, 2010 8:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Комплекта съм си го купил от HID.bg --> http://www.hid.bg/hid-bulgaria-ksenon-xenon-komplekt-h7-vsichko-v-edno

Това са въпросните модули --> http://cabyto.snimka.bg/automobiles/renault.454991.19210490

Въпросът тук според мен е каква схема на свързване имат тия модули и с какви елементи,за да можем по някакъв начин да си ги направим за да са ни удобни при монтажа,и да им повдигнем малко нивото,за да не ни дават грешки за изгоряла крушка.Като казвам нивото имам в предвид-ако са направени за 55W, да ги променим на примерно 60,докато престане да ми дава грешка.Не смея да го развалям,тъй като комплекта ми е в гаранция.Пуснах и писмо до продавача,но чакам отговор за моя проблем.Специално за колата на която са монтирани -Volvo S60 2002g,много мои колеги се оплакват от тези ERROR модули.Не са подходящи за този модел автомобили
Предварително благодаря за отговорите
Върнете се в началото
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 14, 2010 19:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Има специални приставки за включване м/у модула и захранващата букса за да не дава грешка.Не ми се е налагало да разглобявам такава,но не са скъпи. Тези са за тебе http://www.hid.bg/stop-error-kabeli
Но може би една допълнителна крушка паралелно на захранването 21 вата ще свърши работа.Опитай Wink
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
caby
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 14, 2010 22:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy това с допълнителната крушка е идея.Аз си мислех за паралелно свързване на светодиод,който би трябвало да консумира поне 2-3 Вата.Тези 2-3 вата според мен ще са достатъчни за да елиминирам грешката в компа.Дайте и Вие някакви идеи как да увелича малко мощността

Получих и отговор от продавача,който казва че....тези коли в това орношение са много капризни и нищо не може да се направи Crying or Very sad

Последната промяна е направена от caby на Пет Юни 18, 2010 7:42; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
audiohack
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Вто Юни 15, 2010 8:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
светодиод,който би трябвало да консумира поне 2-3 Вата.
Rolling Eyes
caby
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2010 11:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че намерих (макар и временно)решение на проблема.
На входа на ERROR модула ще сложа паралелно едно съпротивление минимум 5W,40-50 Ом.Така мисля ще покача нивото на поне 55-60W,което ще е достатъчно за компютъра на колата.Съпротивлението ще монтирам извън капака на фара,тъй като се очаква да позагрява.

.....порових се малко и открих тази схема -->
http://cabyto.snimka.bg/automobiles/renault.454991.19262268
която е обаче при замяна на стандартни крушки със светодиодни за габаритни светлини.Мисля че ще свърши работа и за моя случай.Дайте мнение и за тая схема.Благодаря
Върнете се в началото
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб Юни 19, 2010 12:00    Заглавие: Отговорете с цитат

caby написа:
...продавача,който казва че....тези коли в това отношение са много капризни и нищо не може да се направи Crying or Very sad

еегати!!...а като купуваш нова кола казват ли ти ги тия неща?? Evil or Very Mad
caby
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 20, 2010 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Лошото е че като си купиш ксенони, не ти обясняват подробностите- при кои коли ще има евентуални проблеми.Примерно като при Волво.Сега се налага да доработвам модулите Evil or Very Mad

Вчера отворих единия модул.На входа му паралелно има едно съпротивление 2,1 Ом ,след него две релета и на изхода един електролитен кондензатор 2200микрофарада 25в.единия от вариантите е да подменя съпротивлението на входа .Но не знам дали това ще окаже влияние.Помогнете с мнение.Благодаря
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети