| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 19, 2010 18:31 Заглавие: Схема на стълбищен автомат "АСЕ 5" |
|
|
Здравейте, търся схема на въпросния автомат. Модела е с един тример без глим-лампа. Трябва ми стойността на един овъглен резистор (R4), който е свързан към 4-ти крак. Прилагам снимки:
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 19, 2010 18:58 Заглавие: |
|
|
| Понеделник ще погледна схемата и ще ти го кажа ,ама за 13.50 струва ли си масрафа ,транзисторите са германиеви ,ако са гръмнали и те ? |
|
|
 |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 19, 2010 19:03 Заглавие: |
|
|
| Прав си, все пак ще го пробвам, после ще си купя. Благодаря ти! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2010 7:34 Заглавие: |
|
|
Че той с много модерно реле бе!Аз такива не съм виждал.По мое време бяха с едни релета,дето ги правеха в кръжока "Сръчни ръце" в училището за бавноразвиващи В Девня ги ползвахме за едни прибори за отбиране на проби тези автомати и колегите ги бяха кръстили "Автоматична самоеб..чка 5" заради особено приятния ремонт Ако опреш до транзистори и решиш да се забавляваш-обади се,ще ти ги пратя безплатно,да видиш какви мъки са били  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2010 13:54 Заглавие: |
|
|
В нашия вход автомата е същия.Скоро го свалях-не искаше да гасне.Смених му електролитите и тръгна.Интересно ,че преди години съм го ремонтирал и съм сложил силициеви транзери-единия BC557 другия 2T6821-и работи без грешка.Май резистори не съм променял-аама помня ли-бая отдавна беше.Даже е от първите щото релето е едно червено с котвата отгоре-разбира се управлява контактор за лампите....и си работи-само с 2 ремонта за 30 години  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2010 15:18 Заглавие: |
|
|
да,в релетата бяха проблемите,много залепваха.В нашия блок има 5 или 6 лампи-на три етажа по една и долу на входа и на тавана.Редовно го правех релето.Ама си бяха кирливи.Не съм опитвал със силициеви транзистори в интерес на истината. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2010 18:53 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ви за отговорите, транзисторите ги мерих, здрави са. Това е монтирано 82-83 г. пали 4 крушки, без контактор. |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2010 23:11 Заглавие: |
|
|
Първо провери трансформатора. Преди години и в двата входа на нашия блок бяха изгорели. Ако е така най-лесно се възстановява като се махне трафа на автомата и на мястото на вторичната намотка се свърже вторичната на звънчевия траф (би трябвало да го има във всяко табло). _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
|