| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2010 16:08 Заглавие: Студената вода |
|
|
Здравеите моля помагаите с идеи как да охладя вода от 40 до 18-20 С
200 л на час
пп бюджета е ....... липсва  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2010 16:59 Заглавие: |
|
|
Ако е за ерозийка или ТВЧ ще те светна... ама интимно. А ти после ще робуваш като ми потрябва нещо. Аз на това му викам "интим". Всъщност, се тоя ми е за к'во ще го ползваш. Достатъчно е да го споделиш, за да видя на коя страница в тефтера с робите да те впиша и да те светкам. Всичко е изпълнимо с подръчни материали. Почти де... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2010 17:12 Заглавие: |
|
|
Абе без пари че няма да стане няма ама поне да са по-малко!
Такова нещо прави един приятел преди 15 г. а аз му правих управлението.
Според мен можеш да ползваш стар климатик, вътрешното тяло се поставя в резервоар с вода, потокът на водата трябва да е насочен към охладителя. Може би ще е необходимо да се ползват и друг тип датчици.
П.П. -Ваклине я ме светни за електро-ерозийните машини "интимно"
ако може разбира се!!! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2010 17:57 Заглавие: |
|
|
Нема да те светкам, защото си го написал. Това с климатика, бидон от 1000 литра и два ЕКТ го писах във форума на машиностроителите преди няколко години. Тогава те, машинострителите, ма завряя у кучи задник и се изписаха един тон дивотии за пластинчати топлообменници, за свирки, дудуци, вуву зели, вуву дали и т.н. с основната идея да свлечат на човеко кинта. Ма ги люсна кризата и си ударих гъзо у тавана ут кеф. Ги не ебем тамън, любимци са ми!
Значи, когато се иска прецизна температура при сравнително скромен дебит (200 по моите разбирания е повече от скромен), решението е с осигурен темпериран агент в достатъчно количество. Ако агентът изисква и друга параметризация е добре да се осигури темпериран, свеж в готовност и обем за дебаланс.
Всичкото това може да се вкара в 100 до 300 лева, ама нека първо попълним робския тефтер с рода на занятието на роба.
======
Лека добавка. Ако се закисне работата, че се намерихме с един друг луд от Пазарджик, ще ни трябва преса да ни секат лумин... Демек, такъв роб си търсим. Ние да му слугуваме в друга насока, той да ни сече типови нервюри.  _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 7:18 Заглавие: |
|
|
| за робския тефтер нямаш грижи идеята е да охлажда водата на две матрици за бласавтомат (издуване на бутилки) не ми трябва никаква прецизност на температурата само студена вода |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 9:19 Заглавие: |
|
|
Ако разполагаш с промишлена пара, се прави ежекторна система. На ВВЭР 1000 така е направено охлаждането на технологичните помещения. Прави някъде към 16 градуса. Ако имаш само ток в контакта, хладилна вана за мляко. Селяците ги продават. Ако и това ти е разход, преправяй хоризонтален фризер. Хем ще е мултифункционално устройство. Утре ще ти дойде музата да никелираш и ще ми целуваш ръка до гроб  _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2010 8:36 Заглавие: |
|
|
| а фризера няма ли да се предаде без време |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2010 13:20 Заглавие: |
|
|
| Мога да се включа към темата само с идея, но при условие, че подпочвените води не са много дълбоко. Копаеш кладенец (ако няма наблизо) и след това ти е нужна помпа и серпентина, която да обливаш с вода от кладенеца. |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2010 14:51 Заглавие: |
|
|
Ако ,си изкопаеш езеро ефекта ще е като на кладенеца,но шеможеш да си развъждаш и риба . Всички от шарановият род много си падат по топлата вода .Това беше шега,но тук край Пазарджик има доста минерани извори .Водата им (доста топла) се охлажда през серпентина в реката .Така обществените бани,къпални ит.н. си правят" студена вода ". _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
|