| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 10:28 Заглавие: радио ХРИСТО БОТЕВ |
|
|
Здравейте колеги, това е архив от 56 година производство на завод ВОРОШИЛОВ.Като се включи само шуми и бръмчи а човека иска да си го постави в ателието си, и да работи защото е на Боженци а там всичко е антиквариат.Та приемам всякакви идеи и схема търся ако някой може да извади от някой стар скрин че после ще ми карат и едно тв Будапеща и то някъде от 50 години и него да видим дали ще успеем да го светнем.  _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 10:37 Заглавие: |
|
|
Не съм ,благодаря почвам да ровя и да видим дали ще запеем  _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 11:45 Заглавие: |
|
|
omegata, повечето средновълнови предаватели сега са спрени и мисля, че в Боженци едва ли ще се хване нещо с това радио, даже и да проработи. Може да се опита на дълги вълни 261 KHz.
Може би е по-добре да го ползвате като "радиоточка", свързано като допълнителен високоговорител на FM радио, а скалните крушки да светят за илюминация. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 13:29 Заглавие: |
|
|
Виж и тук.Има всичко за старите "сандъци"! _________________ Няма невъзможни неща! Важно е дали искаш да ги направиш! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 14:51 Заглавие: |
|
|
Не е хватката да хваща радио София .Номера е да работи.На Боженци всичко е автентина обстановка.Там е забранено да се строи със нови материали всичко се прави в стил два века назад и това е цялостната архитектура.Там е цялата изцепка.Все пак има и други станции .На дълги май само румънци се хващаха ,а късите си бачкат навсякъде доколкото знам.На седни пак има станции.Затова се иска да се възстанови радиото .  _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |
Василев65 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 19:38 Заглавие: |
|
|
Мисля, че докато излезе схемата, може да се зпочва сьс смяна на кондензаторите. Един по един - до един! Мисля имаше още от серията заляти с парафин, така, че капацитет и работно напрежение- всички с нови. Успех! _________________ Ние, с поялниците, трябва да се подкрепяме! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2010 1:09 Заглавие: |
|
|
Не си ли забелязал, че сега СВ са силно зашумени за разлика отпреди 20години? Вземи едно ново радио със СВ, пробвай и ще се убедиш. Така че и да го оправиш, полза никаква! Аз на "Ботев" и "Мелодия" се учих когато бях ученик. После минах на "Веф" и чак след това на телевизори. Освен това наскоро бяха спряни повечето предаватели на СВ. Преди седмица наш близък италианец поиска от мен да оправя "Родина"-и то е от времето на "Хр.Ботев". Пуснах му нашия стар "Веф" за илюстрация. Тогава той поиска от мен да сложа някакво ново радио с УКВ в тази стара кутия и забележете, копчетата на старата кутия да действат постарому! Идея, достойна за совалката! Обясних му, че едно е да искаме нещо, а съвсем друго е то да може да стане. Ако във "Ворошилов" се захванат с подобни начинания, може би ще успеят. Всъщност не зная какво остана от този завод. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Tigar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 9:21 Заглавие: |
|
|
Ворошилов завода е изравнен с земята няма го вече. _________________ чистене на грешки на автомобили европейско производство, и автоелектроника. |
|
|
 |
|