| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tatuncho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 0:51 Заглавие: Телевизор NEO 2100 TXK - CHILD LOCK |
|
|
Привет, специалисти! - не мога да кажа "колеги", защото вашата професия ми е мътна Индия
... та на въпроса, ТВ-то е "заключено за деца" (не ме разпитвайте как ) и много ме изнервя, че не мога да си корегирам картина/звук/формат и т.н.
Ще съм ви безкрайно благодарен, ако ме осветлите какво мога да направя за да го отключа - предварително БЛАГОДАРЯ, във вас ми е спасението
П.П. Моля отговорите ви да са на простичък-човешки език, `щото си нямам никакво понятие от вашата терминология и абревиятури ... 2 дни се рових в търсачката на форума и нищо не открих по моя проблем ИЛИ не съм разбрал, че съм го открил, за което моля да не ми се карате  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 6:58 Заглавие: |
|
|
С дистанционното изкарай меню и разгледай всички подменюта.....
Трябва от там да го откючиш.  |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 7:56 Заглавие: |
|
|
| Три пъти се натиска PP от пулта на дистанционното. Или със задържане на бутона дисплей за 3 секунди. |
|
|
 |
tatuncho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 18:09 Заглавие: |
|
|
Относно менютата - като натисна MENU се показва:
<< Options
Scr. saver.......Off
Language........English
Child Lock.......>>
...натискам на ляво - само премигва карето, натискам надясно и отваря
полето за паролата
Бутон Display нямам на ДУ, а РР - сигурно е Previous Page, но той е скрит под плъзгащия се капак (там са бутоните за телетекста и ония цветните), ДУ е модел КК-Y267B
...а дали има значение, че съм на цифрова телевизия и я гледам в RGB mode  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 18:16 Заглавие: |
|
|
А вземи си прочети книгата, вътре пише. Отнася се и за останалите с подобни питания. Като не можете да четете ще платите на някой, който вече го е направил вместо вас.
Във форума практически всичко е писано нееднократно, ползвайте търсачката. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 18:20 Заглавие: |
|
|
| tatuncho написа: | ....а дали има значение, че съм на цифрова телевизия и я гледам в RGB mode  |
Няма значение това.
Това което има значение е, че не даваш достатъчно инфо като поставяш питането си, а народа както винаги се юрва да дава съвети които се отнасят за съвсем друго.
П.П. С "PP" обикновенно се обозначава "Personal preference", какъвто бутон на този пулт също няма.
Моя съвет е да поразгледаш внимателно книжката към телевизора.
Там трябва да е описана процедурата.
Другия вариант е (вече) при изяснения пулт някой да си спомни как е. |
|
|
 |
tatuncho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 19:57 Заглавие: |
|
|
След двучасово изследване на всички функции, във всички режими установявам, че в режим RGB на който аз гледам тв - НЕ работи менюто за настройките , просто CHILD LOCK не ми е основният проблем, него ще си го разбия някак си
Извинявам се на всички за отнетото време, в опита си да ми помогнат, но явно проблема е друг. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 20:12 Заглавие: |
|
|
Може би вие не сте описали правилно прроблема,опишете как стигнахте до извода,че точно тази функция CHILD LOCK е включена.С най пости думи опишете какво прави телевизора.Наистина понякога тези потребителски книжки понякога доста идиодски са написани.Може би ако качите снимка на менюто колегите веднага ще се ориентират.Иначе така по модел има много варианти и от там идеа кашата. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 20:31 Заглавие: |
|
|
Child lock когато присъства - има отношение към (не)възможността да "настройваш" програми.
Какъв всъщност ти е проблема доколкото разбирам по ниска (SCART/RGB)?
Какво искаш да правиш и какво не се получава?
Това което си написал в първия си пост е доста неясно и мъгляво като цел (поне за мен). |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 20:53 Заглавие: |
|
|
| На този модел ( а и не само на него), когато си в AV режим менюто е "окастрено". Сигурно това е заблудило пишещия. |
|
|
 |
|