| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Funshits Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 22:41 Заглавие: Technics SU-Z35 гръмнало крайно стъпало ? Моля за помощ. |
|
|
Добър вечер имам следния усилвател от около 25 години до сега проблеми с него не съм имал никакви до днешния ден.Проблемът се изяви по следния начин:
Попринцип усилвателя е свързан към еквалайзер който еквалайзер е свързън с аудио изхода от компютъра ми, днес докато си слушах музика изведнъж единия от каналите десния изчезна стана ми странно поразбърках кабелите защото имам разни модификации по тях и се замислих да не би някъде да не дава контакт, в крайна сметка не стигнах до резултат и докато проверявах дали работи самия канал усилих междувременно и усилвателя до половината от потенциометъра като междувременно беше пуснат само десния канал отново поразмърдах кабелите и в следващия момент се чу едно ПУК и усилвателя започна само да бучи "буууу" точно все едно нещо е гръмнало по-него след известно време усетих приятната миризма на бакелит в стаята си и ми стана ясно, че нещо по него е гръмнало но какво точно нямам представа.При повторно включване бученето изчезна но за сметка на това се появи чистата ТИШИНА нищо каквото и да правя нищо.В крайна сметка единствения звук който се чува от този усилвател това е звука когато го изключа "ПУК" какъвто си е бил винаги...Отворих въпросния усилвател поразгледах за изгорели компоненти и открих един Резистор който загрява до неузнаваемост и също така забелязах, че колкото и време да е включено крайното стъпало няма намерение да нагрее дори и малко което е доста странно.Въпроса ми е какво би могло да се е случило с този усилвател и дали изобщо е поправимо се чудя аз.
П.С Имам чувството, че когато пуснах усивалтеля да работи само на десния канал и усилих до половината когато съм мърдал кабелите може да се е получило прекъсване което се изразява в силно Припукване което усилвателя естествено го е приело за звук който трябва да се чуе обаче е прекалил с мощността и е гръмнало крайното стъпало.Моля за по вещи в тази област да изразят своето мнение какъв би могъл да е проблема.
Към усилвателя са закрепени 4 сателитни колонки не повече от обща мощност 150 W и един Буфер който е към 100 W възможно ли е да са дошли в повечко колонките който съм сложил ? Благодаря предварително за отговорите който ще получа  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 22:49 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | в следващия момент се чу едно ПУК |
Бегай при специалист /сервиз/ така да се каже ...  _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 23:01 Заглавие: Re: Technics SU-Z35 гръмнало крайно стъпало ? Моля за помощ. |
|
|
| Funshits написа: | Благодаря предварително за отговорите който ще получа  |
Не си написал най важното-от къде си и наи важното ,къде е най близкия сервиз.И гледай техника да не е поет.... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Funshits Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 0:26 Заглавие: |
|
|
Ами от София съм попринцип къде бихте ме насочили към най-близкия сервиз за такъв тип техника ? и все пак някакви идей не ви ли идват като цяло от какво би могло да се получи и дали е от крайното стъпало или някой от резисторите който са преди него. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 9:09 Заглавие: |
|
|
| Funshits написа: | | някакви идей не ви ли идват като цяло от какво би могло да се получи и дали е от крайното стъпало или някой от резисторите... |
Тук гадатели няма,така че няма как да ти се отговори на този въпрос.Насочи се към сервиз,както вече ти се каза.Има стикната тема по въпроса в раздела. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Funshits Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 14:39 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Funshits написа: | | някакви идей не ви ли идват като цяло от какво би могло да се получи и дали е от крайното стъпало или някой от резисторите... |
Тук гадатели няма,така че няма как да ти се отговори на този въпрос.Насочи се към сервиз,както вече ти се каза.Има стикната тема по въпроса в раздела. |
Ок благодаря ще погледна темата и ще видя какво мога да направя по въпроса. |
|
|
 |
|