|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 28, 2010 22:57 Заглавие: Лаптоп ASUS X58C-AP002D - проблем сом порта |
|
|
Здравейте. Преди време си взех този лаптоп защото имаше ком порт, а ми трябва за работа /за програматор и за кодочетец за автодиагностика/.
Поради дефектен кабел-запушена дупчица на 8-ми пин, ми беше хлътнало крачето на кома на лаптопа.С пинсети успях да го издърпам, но сега не ми работи програматора. Той е Pony small , и го ползвам за памети. Като софтуер използвам Ponyprog. Като му дам тест на хардуера, изписва че е OK. Но при опит за четене ми казва "шината е заета или хардуерна грешка" . Положението с кодочетеца, който е Opel Scaner, няма проблем-работи си.
Та въпросът ми е дали проблема е хардуерен-кома на лаптопа, или нещо друго. Програматора на друг компютър си работи нормално.
Според мен кодочетеца и програматора ползват ралични пинове за връзка с лаптопа и затова се получава така. Може ли да се оправи и как? Защото не съм отварял лаптоп никога и малко ме е "шубе" . Но с ваша помощ бих се пробвал, все пак си е мой , личен и няма да навредя на никого. Надявам се да помогнете.
Вече съжалявам, че си продадох DELL-ла /D600/ заради тоя ASUS , баси дървото излезе.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 28, 2010 23:23 Заглавие: |
|
|
Здрасти,
Защо не направиш rs-232 loopback тест и да тестваш ...
А иначе може да се спукала спойката ... Но това може да се установи само с разглобяване. |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2010 8:24 Заглавие: |
|
|
| Преди това Pony-то работеше ли на тоя лаптоп ? С каква памет го пробваш ,с какво захранване е ,ако е от com-а ,може да му е малко . Пробвай го с външно ,ако не е . |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2010 14:02 Заглавие: |
|
|
Работеше си преди. Захранвам го с външен адаптер . Иначе му слагам най обикновенна памет - 2404
Вече работи.
Днес се престраших и го отворих. То много болчета бре. По едно време почнах да се притеснявам кое от къде беше, и взех да ги набучвам на един лист хартия и да ги надписвам. Вкрайна сметка се оказа както си мислех /и както предположи колегата по-нагоре/, скъсано краче на 8-ми пин. Запоих го и сглобих всичко обратно. Вече е ОК. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|