| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jim_bings Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 11:30 Заглавие: схема на антенен усилвател |
|
|
някой може ли да даде схема на антенен усилвател със стоиностите на елементите услватела ми трябва за кола
извинявам се ако темата не е на правилното място |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 12:58 Заглавие: ... |
|
|
А не е ли по - лесно да си потърсиш от някоя морга от Опел примерно - може да ползваш и само платката която е в основата . Има ги на
Астра Ф , Корса и т.н. А може и самата основа да си монтираш без преправяне . |
|
|
 |
higsound Нов потребител

Регистриран на: 28 Яну 2009 Мнения: 30 Местожителство: КАРЛОВО skype GARH.LTD
|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 17:02 Заглавие: Re: ФМ усилвател |
|
|
Първата схема е не само FM усилвател ами ще усилва всичко! Втората изглежда по надежна... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 17:46 Заглавие: |
|
|
| на първата заместителя е КП302 а на втората не знам какъв, но мисля че BFR91A ще е подходящ. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 17:53 Заглавие: |
|
|
| Антенен усилвател за радио в кола - ако искаш да ловиш Хоризонт по цялата скала - слагай. Оправдано е само ако радиото е много старо с калпав тунер ,или има много дълъг кабел от антената до радиото ,ама за кола ми се вижда трудничко туй второто . То тук не е важно нивото на сигнала ,а съотношението сигнал/шум ,което трудно ще подобриш спрямо качествен входен транзистор на съвременно радио ! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 23:40 Заглавие: |
|
|
е има хубави транзистори примерно BFR193, BFG425W но не са за начинаещи. Иначе са доста безшумни. BFG425W 1.2 dB за 2GHz доста, доста е тих... за 100 MHz предполагам е под 1 dB би трябвало да е устройващо. Само дето като нищо ще се самовъзбуди схемата..... и не на последно място много е нисковолтов. Пускаме стъпалото на 12 V и бум . Collector emitter voltage 4.5 V... Явно е предназначен за захранване от 3.7 V Li-ion battery Applications Wideband aplications, analog and digital celular telephones... Понеже имам от тях известни бройки та ме чопли и мене, но ме мързи да се хвана да правя нещо, при положение, че едва ли ще направя нещо като хората. Имам тука даже една камара ламаринки от нескафе кутии съм ги рязал. Много са удобни. |
|
|
 |
|