| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 21:13 Заглавие: |
|
|
| Термо защита няма.Само терморезистор който определя оборотите на вентилатора.При по мощните фортрони 600,700 вата когато е студено захранването перката не върти чак като загрее се включва да върти. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DMS_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 21:23 Заглавие: |
|
|
Теста с външните 12 волта универсален ли е за проверка на повреда във вторичната част? Имам едно захранване изградено по същата схема само че се води 450 вата ... защо само Фортрон си знаят. Та захранването има 5 волта дежурно, но не пали. Консумация също никаква (поне лампата не свети (напрежения и въртене на перка също няма)). Мисля да му приложа метода с 12-те волта или да меря на гейтовете на ключовите транзистори. Може и без лампа да го пробвам вече се убедих че и тя оказва негативно влияние. Ако някой нахвърля с две думи защо е такава реакцията на ПФЦ-то ще съм много благодарен. Благодаря на всички които пишат
ПП: Колко често загиват изправените платки с чипове в първичната и вторичната част? _________________ Alfa Romeo |
|
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 21:31 Заглавие: |
|
|
| В първичната част много рядко дори и при токови удари рядко.Докато във вторичната част е често срещан проблем.Да речем от 10 захранвания за ремонт 3 са за платка. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 21:31 Заглавие: |
|
|
Метода с 12 волта служи единствено да се види дали има товар в 12 волтовата верига.Ако искаш да ремонтиаш захранвания пускай си отделни теми за всеки модел ,зашото става каша.Поразгледай малко из фоума ,има теми със схеми. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
DMS_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 21:51 Заглавие: |
|
|
Конкретно за APFC обърнах целия форум и интернет и нищо не излезе. Производителите естествено също си пазят схемите. Иначе да за китайкските 300-ватови има безброй.
Мисълта ми за опита с 12-те волта беше дали с него се изключва всякакъв проблем във вторичната част до силовия трансформатор ако няма голям ток (>300мА да речем). Сигурно бъркам _________________ Alfa Romeo |
|
|
 |
|