|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rado.R Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 0:21 Заглавие: Проблем с ел.инсталацията след монтаж на автоаларма |
|
|
Колаги вързах и датчиците за отворена врата , но плафона пак не свети ето схема на цялата работа с релето(предишния собственик си е правил доста опити и е пипал явно дето не разбира имах едни кабели запоени за километража и един сноп е отрязан другия отива към овъррайд бутона....)
ето и подробно обяснение поне според мене:
два кабела идват от евробуксата + и - влизат както е показано 1-кафяв кабел 2 и 3 разклонение за двете жабки. Кабел 1 е маса за релето. Кабел 4 отива към плафона като успоредно на него (над кутията с предпазаителите има един куплунг и един синьо червен кабел е свързан там)в общ сноп един синьо червен кабел. Кабели 5 и 6(син и зелен) земат захранване от осветлението на контакният ключ. Принцип на работа когато се отвори врата светва осветлението на контакния ключ, затваря веригата през релето и светва плафона(незнам защо жабките са вързани към релето), при положение на контакт се подава ток от евробуксата, веригата се прекъсва плафона угасва(би трябвало и осветл.на контакния ключ да угасне, поне така беше с предната аларма).
Особености:
по кабелите който захранват осветл.на конт.ключ идват два плюса да точно така не плюс и минус а два плюса с напрежение 12.4в и 9,9в в следствие на което лампата свети много слабо(невероятно нали) без да искам изгорих предпазителя за вътрешно осветление смених го и лампата светна силно както и тази на плафона обаче не иска да огасне само с копче оф на плафона огасва , принудих се за сега да махна крушката за осв. на кон.ключ, а плафона да изключа. Двата кабела идват по един сноп който отива зад кутийката за мигачите. Дайте идей и предложения защо така става с тез токове?
п.п. ето линк към цялата тема за ви се изясни за какво става дума:
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=30&t=20875 _________________

Последната промяна е направена от Rado.R на Съб Юли 03, 2010 12:27; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 7:51 Заглавие: ... |
|
|
| Коригирай си заглавието , от писаното разбрах само че имаш проблем с плафона и "ровена " инсталация от предишншя собственик . И от четеното в другия форум - не се засягай но потърси човек който разбира за да ти свърши работа . За снимката която си постнал тази номерация на изводите на релето е неразбираема , ако няма наистина номерация на изводите - отваря се релето и се описва кое е бобинката и кое контакта или ако има номерация тя би трябвало да е от сорта на : 30 , 85 , 86 и т.н. |
|
|
 |
Rado.R Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 12:31 Заглавие: |
|
|
Корегирано е. Означенията са примерни но е ясно как действа. Няма хора който да се занимават е оправяне на такива проблеми. Разбирам му спец. ми е електрообзажв.на автомобилите но защом аз не мога да се оправя значи е голяма каша. За това търся помощ. На какво може да се дължи без да съм прекъсвал кабел на инсталацията на плафона да спре да свети , като не би трябвало никой негов кабел да е минал през предната аларма. _________________
 |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 17:55 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ...но защом аз не мога да се оправя значи е голяма каша. |
Моята специалност не е "електрообзавеждане на автомобила",но ще се оправя за 1 секунда.
| Цитат: | | ...без да съм прекъсвал кабел на инсталацията на плафона да спре да свети , като не би трябвало никой негов кабел да е минал през предната аларма |
Овен това,автоалармата е 99%,периферно устройство,така че,разчита на коректна автомобилна инсталация.
Оправи си плафона и "Eaglemaster"-а ще ти заработи като слънце.Този датчик чака пад на напрежение.Това е много сладка аларма.Дъвкал съм ги...
Та заключението ми е,оправи плафона.Не е трудно.Принципът е 90% един и същ на всички коли. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 21:15 Заглавие: |
|
|
Датчикът на вратите не чака пад на напрежение,а появяване на маса на входа си.Не го бъркай с токовочувствителния датчик.За една секунда ще ти е трудничко да се ориентираш Иначе си много прав за това,че алармата е периферия и за нормалната и работа е необходима нормално работеща инсталация.За EAGLEMASTER-а не съм много съгласен,ама айде.Въпрос на вкус Само да добавя-плафонът и да не работи-бутоните на вратите могат да се свържат към алармата и тя да си работи съвсем нормално.С плафона нещата седят малко по-иначе. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Rado.R Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 22:50 Заглавие: |
|
|
Нешо се разминаваме в обяснение/отговор. Алармата е инсталирана и работи. Проблема е подветката на контакния ключ и плафона след демонтажа на предната аларма спря да свети, после след изгаряне не 1-предпазител(на купето) почна да свети постоянно без значение дали е затворена врата или на контакт(при 1-то угасваше след 10-сек при 2-рото веднага). Проблема са двата плюса който са се появили на осветлението на конт.ключ според мене. Но зашо и как незнам има нещо свързано с инсталацията на предната аларма но не съм установил какво, та ако някой се е зблъсквал с такъв проблем да помага. _________________
 |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2010 0:05 Заглавие: Проблем с ел.инсталацията СЛЕД МОНТАЖ НА АВТОАЛАРМА |
|
|
Нещо в заглавието,което си поставил не те ли притеснява.
| Цитат: | | Алармата е инсталирана и работи. |
След като работи,кое те тревожи,нещо по колата или по алармата?
Както и да е.
Там горе,трябва да имаш,едно задължително и постоянно +12V.И едно от ACC.И една маса,от бутоните дето я минава,я не (просто не си спомням вече как точно беше на маздата),през един електронен блок.
Но ако решиш,сподели какви кабели има горе.Дай и снимки(по възможност).
| Цитат: | | Само да добавя-плафонът и да не работи-бутоните на вратите могат да се свържат към алармата и тя да си работи съвсем нормално.С плафона нещата седят малко по-иначе. |
Ditronix,съзнаваш ли какво твърдиш!?
Аз пък с това не съм съгласен.Твоето твърдение е противоречие.
И има ли тайна все още за някой,че "eaglemaster" и "mark" са едно и също нещо.Както и че има такива маркове,който се влияят от плафон и такива,които не.Зависи от китаеца на какъв кеф е бил.
Аз мога да си докажа твърдението.
И за "1 секунда",не,но за 10 минути(ако съм до колата),ще му дам 100% точна диагноза,както и решение на задачата.
Та ми се чини,че за случаят на човека ще му трябва работещ плафон...
...и баш си требе "пад на напрежение". _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
Rado.R Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2010 0:34 Заглавие: |
|
|
OK ще кача снимки за да онагледя нещата. Повече проблема е свързан с ел.инсталацията на колата, но връзката иде от това че спря да свети след махане на старата аларма(в последстив почна да свети постоянно) _________________
 |
|
|
 |
bojitchko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2010 20:03 Заглавие: |
|
|
Някой провери ли платката за закъснението на плафона? Работата поднамирисва на повреда в електрониката.  |
|
|
 |
Rado.R Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2010 21:13 Заглавие: |
|
|
Ами имам такова съмнение , но незнам каде се намира и дали не е цял блок. Но не е замирисвало на изгоряло де, просто нещо не функционира както трябва. _________________
 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|