| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Николай Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 30, 2004 16:30 Заглавие: Europhon CTV2133 |
|
|
Здравейте , знаещи !
Имам проблем с този телевизор.Ще се опитам да обясня , Телевизора е едно към едно с Goldstar на около 10-12 години.Процесора е SAA1293-2 , захранването с TDA4605 / дежурния режим е с реле /, видеото с TDA3562. Симптомите са следните : След пускане минава около 1-2 мин. и тогава се появява картина. При намаляване на контраста и яркоста картината започва да се затъмнява от дясно на ляво като завеса. Когато е нормална пак личи че в десния край е по тъмна но се гледа.След замяната на 3562 резултата е същия.Може ли да ми дадете някаква насока .
Благодаря Ви предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 30, 2004 16:42 Заглавие: |
|
|
Според мен имаш два дефекта.телевизора е старичък така че не е лошо да посмениш някой кондензатор.Провери по захранването 15в което излиза от ТХО-то преди и след стабилизатора на 12в.
това е за бавното излизане на картината. За завесата виж колко е напражението на видеоусилвателите ако е под 140-150в смени електролита.
Успех ! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
vencislav Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 30, 2004 23:38 Заглавие: |
|
|
| Както каза Noel трябва да смениш кондензатора във видео усилвателя 3-4 микро фарада на около 250 волта [по памет] .До колкото си спомням имаше такъв кондензатор и на дъното и на платката на кинескопа . Успех |
|
|
 |
Николай Гост
|
Пуснато на: Съб Май 01, 2004 6:23 Заглавие: Благодаря !!!!!! |
|
|
Благодаря Noel и vencislav!!!!!!!!
Всичко се оказа точно така както казахте !!!!!! Царе сте!!!!!
Още веднъж благодаря на всички !!!!!
желая ви успехи спорна работа !!!! |
|
|
 |
|