Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Tърся дъмп за CROWN модел ACV-2133

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 08, 2010 9:10    Заглавие: Tърся дъмп за CROWN модел ACV-2133 Отговорете с цитат

Tърся дъмп за CROWN модел ACV-2133 .Състава на шасито е процесор LC863532C МЧУ LA76810A памет 24C08A. Телевизора поразен от гръм .Дефектирала 78L05 след замяната напрежението за процесора излезе но свети само дежурен режим .Не се влючва нито от пулта нито от дистанционното.По трето краче на процесора има някакви импулси кварца осцилира. Но не излиза от 15 краче сигнал с ниско ниво за да се включат захранванията за тунера и задаващия генератор .При откачане на едно мостче това стана принудително и той заработи .Мисля че е възможно да е изтрита програмата но не изключвам и процесора. Схемата която имам на подобен телевизор има противоречие точно за изхода по 15 краче .За един и същи процесор сигнала POWER е на 2 краче на друг същия сигнал излиза на 15 краче .В случая приемам второто за истина поне при мен го проследих е така.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 08, 2010 9:16    Заглавие: Re: Tърся дъмп за CROWN модел ACV-2133 Отговорете с цитат

don bazilio написа:
..... Схемата която имам на подобен телевизор има противоречие точно за изхода по 15 краче .За един и същи процесор сигнала POWER е на 2 краче на друг същия сигнал излиза на 15 краче....

Напълно нормално е това и не бива да те учудва.
Това са програмируеми процесори и кой крак с какво предназначение ще бъде зависи само от конкретния софтуер "зашит" в него.
Общи са само "по-специалните" крака - захранванията, генератора, входа за ресет, външната шина (не винаги) и т.н. .

Състоянието на шината към паметта какво е?
При подаване на захранване (или след reset) появява ли се там поне някакъв обмен?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 08, 2010 9:24    Заглавие: Отговорете с цитат

http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=43699
Тука има памет,но не си написал пълното наименование на процесора.
Силно се съмнявам че проблема ще ти се реши със дъмп...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 08, 2010 9:40    Заглавие: Отговорете с цитат

И процесора, и тунера... ?
Този в атача е от AYCO, 55P9
Върнете се в началото
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 08, 2010 9:50    Заглавие: Tърся дъмп за CROWN модел ACV-2133 Отговорете с цитат

То и аз мисля че няма да се размине само с дъмп .Има и едно допълнение десетина минути след като написах съобщението дойде собственика на телевизора .Като му обясних нещата той ме направи сам собственик на телевизора му .Така че вече не бързам но много ме измъчи вчера тая джагатайска глупост . На схемите изобщо не беше отбелязано 78L05 .Бая си вадих очите докато проследя всичко .И затова му имам вече зъб . Доколкото за процесора наистина има още работи LC863532C 55 P9 .Добавката си я бях записал на листа но съм забравил в анонса .Това което си писал става ли за тоя процесор .Аз ще го изтегля но трябва да ходя другаде да го програмирам .Ще те изчакам !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети