|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 9:31 Заглавие: Дублиране на предавател за ДУ |
|
|
| В комплекта за дистанционно отваряне и затваряне на врата има 4 предавателя а били необходими около 20 - нямало откъде да се купят допълнителни. Донесоха ми една бройка за проби за евентуален дублаж. Енкодера е PT2240 - според описанието CMOS , еднократно програмируем и т.н. Поне в това описание, което намерих няма особени подробности. На изхода му с осцилоскоп се вижда поредица импулси като подробностите няма как да ги видя в детайли и да реша че кодовата последователност е примерно тази и тази и да направя проби за генерирането и с нещо друго.Ако някой се е занимавал с този енкодер може ли да даде съвет за евентуален праграматор с който чипа евентуално да може да се прочете и да се види кодовата последователност - изобщо това възможно ли е ? Може разбира се и други идеи по въпроса. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 9:49 Заглавие: |
|
|
гледам има китайски програматори за тях, но дали могат да прочетат кода или само записват не знам.
Иначе с цифров осцилоскоп можем да свалим кода (доколкото разбирам не е скачащ) и да ти направим дистанционни. Цената би била 250 лв еднокранта + 18 лв за 1 бройка дистанционно. Срок 2 седмици _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 10:21 Заглавие: |
|
|
А ако свалим кода на човека за без пари, ще ли се осигури възможност да му направите дистанционни? Пък и 18 лева лааса да е много за 2 бутона. Ама за второто съм на кантар де. Щото цената на нещо е толкова, колкото някой е склонен да даде. Ако му се дават 18, значи толкова е.
Сега по същество. Специално за логване на инфраред и последващо дублиране (само за да се види, че е устойчиво поведението на приемното устройство) ползвам IR осцилоскопа на Vito Technology за WM6. ВМ 6 е софтуера на телефона ми. Т.е., в този порядък на мисли, намери някой със смартфон с уиндоус мобайл. Качи си софта и пробвай да отключиш с телефона след като си записал от дистанционното. После е лесно ... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 10:25 Заглавие: РЕ: |
|
|
Е да, после найстина ще е лесно. Купуват си телефони ! Защо ли ще дават пари за дистанционни?
Имаше и едни дистанционни за телевизори сканиращи код. После повтарят. Ето още едно решение, ако кода не е плаващ. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 10:43 Заглавие: |
|
|
Ми то при офертата за 16 дистанционни 250 твърдо, плюс по 18 на калпак, ще си дойде на ниво телефон, ебаси.
Скивай как с куриер, едно, друго и отидохме на 35 лева за бройка. Телефони с ВМ има на 100 лева бройката втора ръка. Ама е телефон и даже и навигация може да му сложиш.
Некой ора не са чували, че има криза, а кризата е да не платиш, щото има криза ... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 10:49 Заглавие: |
|
|
Според мен човека говори за RF дистанционно не за IR, IR за врата масово производство не съм виждал
А колкото до цената от 18 лв
- кутиика за ДУ около 2,5 лв
- батериика горе долу хубава окло 1,7 лв
- платчица около 2,5 лв (за 16 бройки цената е висока)
- ПИКче да прави кода - около 2,5 лв;
- бутончета, транзисторчета, пинчета за батерията около 3лв.
- лепене на платката - по 5 стинки на компонент - около 1,5лв
--------------------------------------------------------------------------
общо 13,7лв
+ някакви транспортни разходи (щото компонентите трябва да се доставят от някъде - я еконт, я бензин за колата) + време за оживяване
абе печалба под 3 лв на бройка
В цената 250 лв включих и разрботката на софтуера за ПИКчето в предавателя а не само за свалянето на кода, което поред мен ще отнеме доста време, а и цената на цифровия осцилоскоп е над 1500лв.
Значи ако работим по тарифата на Vaklin осцилоскоп никога няма да си купим...........
Дали затова положението в БГ е толкова зле защото никой не цени времето и труда си, 90% от нещата са ТНТМ............ _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 10:55 Заглавие: ре: |
|
|
Edesign, абсолютно си прав.
Ако и поръчката е за фирма имаща нужда от толкова дистанционни цената е съвсем нормална. Предполага се, че е за предприятие или учреждение!
И че е RF е истина!
Последната промяна е направена от Todorov на Съб Юли 10, 2010 10:59; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 10:55 Заглавие: |
|
|
И още нещо и аз се чудя защо смяна на предни амортисьори струва в софия масово 40 лв като е за час работа...... при положение че образование за тая дейност поне 50% от "майсторите" нямат и нали е криза и на мен ми се иска да е 4 лв ама не е!!!!! _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 10:58 Заглавие: |
|
|
Нека да изкажа и моята позиция. Всичко трябва да е ТНТМ. Ако не можеш да си го направиш, значи не ти трябва. USB осцилоскопи има под 100 долара. Програмиране ... ами това човек го прави като съпътстваща дейност, щото му трябва за нещо друго.
Аз съм виждал IR. Виждал съм и RF. Виждал съм и пасивни RF. Секи прави как му дойде.
Се тая. За същите пари може да се монтира един пасивен RF и стотинките да са по 3 лева на бройка. Така е и цивилизовано, щото ще отвориш чак когато си на позиция за отваряне.
----
Значи, като минаваш през Козлодуй ще те поканя в гаража. Ще ти дам всичкия необходим инструмент. Ще ти казвам и какво да правиш. Ще ти подаря и два предни амортисьора, ако успееш да си ги смениш за час време. На твоята кола говорим. Ако не стане за час или се откажеш по средата със смачкан пръст и насълзени очи, аз ще ти ги сменя. За колкото успея. И ще си платиш само амортисьорите.
Аз да съм твърдял, че е сложно??? Само дето всеки му се струва, че е лесно. А то си е като другите.
По този повод има една доказана истина за русенските инджелери. Ако ще го прави друг е за 15 минути и е проста работа. Ако ще го прави той, ще е за няколко дни и се не знае изобщо ще стане ли.
-----
Todorov, е и к'во като е за фирма? Те, фирмите, трябва да се комплектуват от пълни идиоти, ако някой кандиса на 35 лева за едно дистанционно.
Съм шокиран от липсата на вързка между желания и реалност. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума.
Последната промяна е направена от Vaklin на Съб Юли 10, 2010 11:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 11:04 Заглавие: ре: |
|
|
Ако искат по евтино, да си отварят вратата сами!
Дистанционно отваряне не се ползва от всеки един. Колко хора познавате използващи такава система? Вероятно това е за портал или нещо подобно. Цената си заслужава. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|