Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Трябват ми приемник и предавател на 27MHz
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 10, 2010 19:49    Заглавие: Трябват ми приемник и предавател на 27MHz Отговорете с цитат

Може ли някой да ми каже продават ли се такива модули и на каква цена??? трябва ми нещо малко, но достатъчно добро, за да хваща на поне 500м в зашумена среда. Трябва да има опция за настройка така че няколко такива модула да работят едновременно. Просто видях, че да си изградя сам такова нещо е необходимо доста време. Ако има нещо готово ще съм благодарен ако споделите. Искам да знам и от къде мога да се сдобия с такова и на каква цена.
Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Юли 10, 2010 21:47    Заглавие: Re: Трябват ми приемник и предавател на 27MHz Отговорете с цитат

На 27 в градски терен е трудничко.. а и не съм виждал готови модули. Какъв тип информация ще пренасяш аудио или дата? Има на 433MHz който имат опция и за 2 те Smile .
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 10, 2010 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

ами на 433 даже е по-добре. Прости команди ще се предават. 10 -15 на брой. какво се продава и на каква цена???
Няма нужда връзката да е дуплекс.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 10, 2010 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Електроинвест мисля, че продаваха богата гама такива модули, водят се TX433 & RX433. Разгледай им сайта аз никога не съм купувал по простата причина, че си ги правя.
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Юли 10, 2010 22:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Нa 27 МHz са таксиджийските станции.Поне преди десетина години бяха такива.В града покриваха 4-5 км. помежду си,а с базата се чуваха на доста повече.27 MHz е така нареченият граждански обхват,свободен за ползване от всички-без лицензи и разрешителни.Всичко друго като честоти и мощност над 50mW мисля е с разрешителен режим.500 м. в каквоато и да е среда на 27 MHz се покриват с половин ват без проблеми.Друг е въпросът дали ще намериш апаратурата на добра цена,която те устройва.В крайна сметка целите,към които се стремиш ще лимитират разходите.Има комплекти за радиоуправление на различни модели,които работят на 27MHz.Потърси и виж няма ли да ти свършат работа.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 10, 2010 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерих в 1 сайт статия за тия модули и като гледам не е нещо сложно. 1 контролер с резонатор по триточкова схема. ОБАЧЕ :
Първо: това го дават до 200м. Аз искам поне 500. Сигурен ли си, че ще може повече, особено при наличие на много метал
Второ: искам няколко такива да работят едновременно, но като гледам схемата на приемника много се съмнявам, че ще успява да различава честотите.
Ти като си ги правиш пробвал ли си на колко метра хващат и работят ли по-няколко заедно???
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 10, 2010 22:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Да едно време бяха такситата там ама от много време ги няма там. На 50 тина MHZ са и на горе. Ами за 433 мойте си правят километри с яги антени 11елементни. При мен е няколко приемника и 100 тина излъчвателя пръснати на различни места. Тези готовите на 433 са реално на 443.92 и нямат настройка т.е. фиксирани са. Има по-сериозни модули с няколко банда но те вече са по-скъпи и се нуждаят до колкото се сещам от процесорно управление.
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 10, 2010 23:11    Заглавие: Отговорете с цитат

е то аз ако сам си реализирам тоя предавател мога да използвам някакъв контролер и да променя параметрите на триточковата схема и ще получа друга честота. Явно ще трява да пробвам. А и не мога да ползвам кой знае колко голяма антена, понеже искам трансмитера да е преносим. Благодаря все пак!
Ако се сещаш за други такива схеми моля кажи!
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 10, 2010 23:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи на предавателя ти трябва антена с кръгова диаграма. При 433 ще ти е по лесно тъй като размера е просто .... смешен за разлика от 27. И може да се направи 5/8 ми ламбда за да имаш повечко усилване.
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Юли 11, 2010 16:12    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип , преди да почнеш да излъчваш е хубаво да попрочетеш къде имаш право ( на каква честота и с каква мощност ) .В противен случай попадаш под ударите на закона .В България ефирая е замърсен ужасно точно защото всеки прави каквото си иска .
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети