|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Юли 11, 2010 22:38 Заглавие: |
|
|
E то какво иска тая държава, вече няма да дават да се диша без данък....
така данък налични кварцови резонатори 4.433 MHz прителжателите на такъв кварц трябва да подадат данъчна декларация 2 месеца след покупката. Трябва до 30 число на 9 ти месец и да внесат в общината или по банков път данък за притежавани кварцови резонатори по 10 лв бр. ... т.е. сички които имат телевизори да внесат данъка който искаха да сложат за БНТ, ми добре направете го платено БНТ-ето бе. Да видим кой ще го гледа. Добре че е световното..........
Така. Сега има един предавател на в сайта pira.cz който е сравнително прост и евтин и съм го правил 3 път и работи отлично. Комбинирал съм го с PLL синтезатор пак от техния сайт, но после си направих мой със LM7001. Сложих му един ден една антена - проводник 1.5 квадрата 75 см дължина и го поставих на терасата. От тука нататъка потеглих с колата ( и без това нямаше къде да се ходи а исках да поразтрия малко бравото ) та оказва се че 500 м си ги прави идеално почти не затихва сигнала, но понеже във велико търново няма 100 метра равен участък никъде има радиосянка. Обаче като излязох от нея се успявах да хващам сигнала докъм 2-2.3 км права линия. Това съм го гледал с Google Earth. Само че тоя предавател е на УКВ за радоприемане т.е. около 100 MHz. Ако смяташ че няма да пречиш на никого той със сигурност ще ти свърши идеална работа. Няма начин. Захранване 12 V ниска консумация под 100 mA. Приемник прост приемник вярно моя беше Pioneer но все пак за това разстояние вярвам ще стане всякакъв. От тука на-татък вече отиваш по-сериозни мощности. За 433 MHz нямам никакъв опит. Само че там ако излъчваш с голяма мощност има вероятност да заглушиш една камара дистанционни на коли. Тая честота е доста стандартна май )) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan1983 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 9:27 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN e прав.Аз също съм ползвал от Електроинвест на 433,и трябва да ти кажа много добре работят.Комплекта илизаше около 35лв.Това беше преди 2г. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 18, 2010 15:40 Заглавие: |
|
|
| Здравейте! Ползвал съм AUREL модули от Електронинвест на 433.9MHz. Хубавото им е, че са сертифициране за ЕС, респективно за БГ и не е нужно да се узаконяват (прости си пазиш фактурите). Основно трансмитерите са 10dBm (около 100mW) за стотина метра, но има и 27dBm (около 0.5W) - на пряка видимост покрива няколко км (до 2.5 съм пробвал). Има вариант с модул 10dBm и краен усилвател 27dBm. Голямото растояние съм покривал с приемник с FM суперхетеродин (има и свръхрегенератори, които са по-евтини). При трансмитерите е важно съгласуването с антената (50 ома линия) което е описано как става в сайта на AUREL. Модулите идеално се съгласуват с почти всички цифрови кодер/декодери. При купуване е важно предварително да се огледат каталожните данни и да се купуват съгласувани модули (AM - AM; FM - FM) за да не стане бъркотия. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|